Priemyselné kamery na Srí Lanke zachytili atentátnika len pár minút pred explóziou

NETKY.SK • 23 Apríl 2019, 15:21 • 2 min
Priemyselné kamery na Srí Lanke zachytili atentátnika len pár minút pred explóziou

NEGOMBO - Britská spravodajská televízia informovala, že iba niekoľko minút pred explóziou v Kostole sv. Šebastiána v meste Negombo na Srí Lanke, sa podarilo zachytiť predpokladaného samovražedného bombového atentátnika na priemyselné kamery.

slovakia

left justify in out

Počas nedeľňajšej omše zomrelo v kostole najmenej 110 ľudí. Také sú slová arcibiskupa z Kolomba, kardinála Malcolma Ranjitha. Na Srí Lanke sa jedná podľa neho o výbuch, pri ktorom zomrelo doteraz najviac ľudí spomedzi útokov na hotely a kresťanské kostoly v krajine. Na záberoch, ktoré sa začali šíriť prostredníctvom srílanských spravodajských médií, vidno mladého muža s bradou a veľkým batohom prechádzať pred kostolom.

 

 

Toho istého muža zachytili tiež kamery zvnútra kostola. Na záberoch muž na Veľkonočnú nedeľu vchádza do kostola preplneného veriacimi. Video sa končí tesne pred odpálením výbušniny. Na záberoch po tragédii vidno zakrvavené lavice, roztrhanú strechu a povyrážané okná a dvere.

 

 

Podľa srílanských vyšetrovateľov spáchali všetky útoky samovražední atentátnici. Okrem Kostola sv. Šebastiána v meste Negombo útočili teroristi aj v hoteloch Šangri-La a Cinnamon Grand v hlavnom meste a v ďalších dvoch katolíckych kostoloch na Srí Lanke - v Kostole sv. Antona v Kolombe a v jednom z kostolov v meste Battikalóa.

Doposiaľ zomrelo najmenej 320 ľudí, zranených je viac než 500.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies