Spisovateľ Michal Škombár píše knihy bradou a má recept na to, ako prečkať dlhší čas doma

NETKY.SK • 24 Marec 2020, 7:17 • 2 min
Spisovateľ Michal Škombár píše knihy bradou a má recept na to, ako prečkať dlhší čas doma

Michal Škombár je výnimočný. Pravdaže, Boh vtiskol výnimočnosť do každého ľudského tvora, ale nie každý v nej kráča, pretože občas je ľahšie nebyť sám sebou.

slovakia

left justify in out

Aj z čiernej je biela
Michalova jedinečnosť vyplýva z lásky k životu, zo schopnosti vyrobiť aj z čiernej bielu, z múdrosti a odvahy neskrývať názor. Hoci hýbe iba dvoma palcami na rukách a sánkou, naučil sa neplakať nad nedostatkom, ale usmievať sa vďaka tomu, čo má. A on toho veru má dosť, ako autor je totiž originálny tak v štýle, ako aj vo výbere spracovaných tém. Knihy píše bradou, ale ani zďaleka to neznižuje jeho talent.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dnes vyšiel článok v magazíne Šarm :) #magazinšarm #clanok #rozhovor #books #knihy #interwiew #life

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Škombár (@michalskombar),

 

Druhý v poradí

Michal sa narodil ako druhorodený syn, privítala ho milujúca rodina a tešila sa z neho v prostredí Moravy. Keďže staršia sestra Ivanka bola zdravá, podozrenie na akúkoľvek chorobu, ktorá by sa mala u neho prejaviť, bolo vylúčené. Až neskôr sa ukázalo, že chybný gén zapríčinil chradnutie svalstva. Krutá diagnóza hovorila, že sa nielenže nepostaví, ale sa ani nedožije dospelosti. Jeho silný duch však predčil akúkoľvek obavu, a hoci je telo tenučké, osobnosť spôsobí, že na neho zabudnúť nebude možné.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#ekniha #michalškombár #vydavatelstvoelist #martinus #novakniha #tlacenaverziauzvauguste #book #newbook

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Škombár (@michalskombar),

 

Je doma

Michal sa nedávno vyjadril k aktuálnej situácii, pričom sa zameriava najmä na nutnosť zatiaľ len dobrovoľnej karantény.


„Som doma. Facebookom sa šíri táto výzva a ja ju plne podporujem. Niektorí ľudia chytajú z predstavy byť dlhší čas doma depky. Ja som bol zavretý doma aj niekoľko mesiacov a poviem vám, že sa to dá v pohode zvládnuť," píše spisovateľ.


To tajomstvo sa nachádza v mysli, teda v jej nastavení. Pridajú sa k tomu aj zatvorené oči, fantázia sa prispôsobí a odcestuje. A ostatné zmysly? Tie sa ľahko poddajú, pretože jednoducho tomu vzrušeniu neodolajú.


„Pri počúvaní hudby si zavriem oči a predstavím si, že som na koncerte. Rovnako to robím aj pri pozeraní filmov a navodím v sebe pocit, že som v kine. A takto by som mohol pokračovať ďalej a ďalej. Máte možnosť rozvinúť svoju predstavivosť. To malé dieťa je vo vás stále ukryté. Stačí ho len vypustiť," radí Michal Škombár a nejedného tým inšpiruje a prinúti k pozastaveniu.


A aby rozptýlenie plynulo o čosi príjemnejšie, je možnosť začítať sa aj do jeho diel. Viac TU!

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona