Letecká spoločnosť Lufthansa chystá štrajk. Očakávané sú zrušené lety aj obmedzenia

NETKY.SK • 5 Marec 2024, 14:05 • 2 min
Letecká spoločnosť Lufthansa chystá štrajk. Očakávané sú zrušené lety aj obmedzenia

Odborový zväz ver.di vyhlásil výstražný štrajk pozemného personálu leteckej spoločnosti Lufthansa, ktorý začne v stredu 6. marca 2024 o 20:00 hod. a skončí v sobotu 9. marca 2024 ráno o 7.10 h.

slovakia

left justify in out

Cestujúci v uvedené dni musia rátať s rozsiahlym rušením letov a obmedzeniami. Postihnuté budú predovšetkým prevádzky na letiskách vo Frankfurte nad Mohanom, Mníchove, Hamburgu, Berlíne, Düsseldorfe, Kolíne-Bonne a v Stuttgarte.

Cestujúcim odporúčame, aby sa o plánovaných obmedzeniach v uvedených dňoch vopred informovali v leteckej spoločnosti Lufthansa.

V prípade núdze môžu občania Slovenskej republiky kontaktovať pohotovostné číslo mobilného telefónu Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Berlíne: +49 1717465525 alebo Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky: +421 2 5978 5978.

Slovenskí občania môžu zároveň v prípade cestovania do zahraničia využiť službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka.

Všetky cestovné odporúčania sú uvedené na webovej stránke MZVEZ SR, ako aj na stránke Veľvyslanectva SR v Berlíne v časti Cestovanie/Oznamy a upozornenia pred cestou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Foto: Lietadlo spoločnosti Lufthasa (Pravda)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies