V bratislavskom múzeu dopravy vystavujú zbierku mini bicyklov

NETKY.SK • 16 Júl 2023, 08:00 • 2 min
V bratislavskom múzeu dopravy vystavujú zbierku mini bicyklov

BRATISLAVA - Slovenské technické múzeum (STM) - Múzeum dopravy v Bratislave sprístupnilo výstavu "Na dvoch kolesách".

slovakia

left justify in out

Verejnosti približuje kolekciu modelov bicyklov od zberateľa Jána Trulíka. Žilinčan, pre ktorého je zberateľstvo modelov bicyklov vášňou od 90. rokov 20. storočia, je tiež autorom výstavy. "Mini bicykle zhotovené z rôznych materiálov pochádzajú od výrobcov z mnohých krajín sveta, a to nielen od špecializovaných firiem či výrobcov suvenírov, ale i od domorodcov žijúcich v kubánskom pralese," približuje múzeum s tým, že zberateľ si modely, vyhotovené v rozličných mierkach, priniesol z mnohých miest po celom svete, keďže vďaka zahraničným zákazkám pri podnikaní v oblasti výroby invalidných vozíkov veľa cestoval. 

Zbierka, zapísaná v slovenskej Guinessovej knihe rekordov, dnes zahŕňa viac ako 120 kusov mini bicyklov na rôznej úrovni spracovania - od presných a funkčných modelov reálnych bicyklov až po rozličné umelecké predmety. Výstava potrvá do 31. marca 2024.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: SP21
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies