Slová tohto nevidiaceho muža jej vyrazili dych!

NETKY.SK • 29 Január 2021, 08:52 • 2 min
Slová tohto nevidiaceho muža jej vyrazili dych!

Dožil sa naozaj úctyhodného veku.

slovakia

left justify in out

Dovŕšil 92 rokov a bol šťastný. Nemal na to nijaký konkrétny dôvod, stačila jednoduchá skutočnosť, že žije, hýbe sa a dýcha. Manželka mu zahynula a staroba ho obrala aj o zrak.


Slepota mu znemožňovala život v samote, a tak učinil rozhodnutie. Nasťahuje sa do domova pre seniorov a tam strávi čas, ktorý mu Boh ešte vymeral.

 

Prvý deň
Len čo nastúpil ako obyvateľ do už zmienenej inštitúcie, ujala sa ho mladá žena. Podujala sa mu opísať prostredie a sľúbila, že mu podrobne vysvetlí, aká izba mu bola pridelená.

 

img


„Takže vo vašej izbe máte veľmi pohodlné kreslo," plnila predsavzatie žena a ihneď sa aj dala do oboznamovania nového obyvateľa s posledným domovom.


Muž nič nevravel, iba ju ticho počúval. „Máte tam aj stolík, je veľmi pekný a kvalitný. Je tam, samozrejme, aj posteľ, bude sa vám tam úžasne spať."

 

Prečítajte si tiež: Už dlho sa vám nedarí? Možno je problém v tomto

 

Šťastie
Kým ona rozprávala, on sa ňou nechal viesť. Až napokon to nevydržal a prerušil jej nadšený výklad.
„To je úžasné, krásne, zbožňujem to tam!" Nie, nebola to irónia. On to vravel s takou úprimnosťou, akej bol len schopný.


Žena sa zastavila a so smiechom mu venovala pohľad. Viem si predstaviť, že na neho hľadela, akoby bol malý chlapec, ktorý potrebuje mierne usmernenie.

 

img


„Ale, pane, veď vy ešte nemôžete vedieť, či sa vám to bude tak páčiť. Ešte sme tam ani nevstúpili a ja som s opisom ešte neskončila."


„Áno, ja viem, že sme tam ešte nevstúpili," ubezpečil ju muž. „Tak potom?" Premýšľala, či má jeho reakciu pripísať vysokému veku.

 

Možno nemá rozum v zdravom stave, koniec koncov nikto by mu to nemohol vyčítať. Tým, čo ale povedal, ju presvedčil o opaku a dokonca ju nechtiac i zahanbil.


„Moja radosť a moje šťastie sú rozhodnutie. Viete, ja som sa rozhodol, že sa mi tu bude páčiť. Budem šťastný, nech už budem žiť jeden deň alebo desať rokov. Budem šťastný a neovplyvní to nábytok a ani nič iné."

 

Skutočné šťastie je totiž bezpodmienečné. Nie je založené na nijakom keby, vychádza zo srdca a prejavuje sa v gestách aj v správaní. Kto sa opiera o Boha, ten nemá dôvod prehlbovať si starosťou vrásky.

 

Mohlo by vás zaujímať: Boh dokáže urobiť aj to, čo medicína označuje za nepravdepodobné



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies