Bielorusko predbežne vytýčilo možné ciele jadrových útokov

NETKY.SK • 6 Júl 2023, 16:45 • 2 min
Bielorusko predbežne vytýčilo možné ciele jadrových útokov

MINSK - Bielorusko predbežne vytýčilo možné ciele útokov jadrových zbraní v súvislosti s "prípadnou agresiou zo strany krajín Západu," vyhlásil prezident Alexandr Lukašenko.

slovakia

left justify in out

Bieloruský prezident zdôraznil, že Minsk nemá v úmysle jadrové zbrane použiť, no v prípade "agresie voči Bielorusku bude odpoveď okamžitá". Dodal, že "ciele boli vytýčené". Ruský prezident Vladimir Putin začiatkom roka oznámil, že plánuje v Bielorusku, ktoré je spojencom Ruska, rozmiestniť jadrové zbrane krátkeho doletu. Putin trval na tom, že budú aj po prevoze do Bieloruska pod kontrolou Ruska. Lukašenko však zdôraznil, že to on požiadal Putina o rozmiestnenie jadrových zbraní v Bielorusku. 

"Verím, že nikto nebude ochotný bojovať s krajinou, ktorá má tieto zbrane. Sú to zbrane na odstrašenie," povedal. Šéf Kremľa počas júnového stretnutia s Lukašenkom uviedol, že výstavba skladovacích zariadení určených pre jadrové zbrane bude ukončená do 7. alebo 8. júla a jadrové zbrane budú do Bieloruska prevezené krátko po tom, pripomína agentúra AFP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies