Šokujúce zábery: Takto menia ľudské telo cigarety!

NETKY.SK • 18 Október 2013, 09:53 • 2 min
Šokujúce zábery: Takto menia ľudské telo cigarety!

HELSINKI – To, že fajčenie je škodlivé vie asi každý. No aj napriek tomu sa ľudia nikdy nepoučia a fajčia ďalej. V dôsledku fajčenia zomrie ročne až 5 miliónov ľudí. Fínski vedci spravili štúdiu, ktorá ukazuje ako vplývajú cigarety na ľudský organizmus.

slovakia

left justify in out

V novej kampani nazvanej „Tabakové telo“ si môžete na interaktívnej  webstránke tobaccobody.fi porovnať, ako vyzerá telo nefajčiara a ako „dogabané“ je telo fajčiara. Podľa vedcov fajčiarom skôr šedivejú vlasy, žltnú zuby a končeky prstov, majú ovisnuté svalstvo a majú pleť plnú akné.

Okrem povrchových zmien majú cigarety vplyv aj na naše vnútro. Na stránke si môžete pozrieť ako sa odlišujú tepny ľudí, ktorí fajčia a tých ktorí nefajčia. Podľa vedcov sa fajčiarom tvoria až dvojnásobne viac krvné zrazeniny, ktoré sú veľmi nebezpečné. Takisto si môžete pozrieť aký vplyv majú cigarety na pľúca. Vedci takisto ukázali aj vplyv fajčenia na tehotnú ženu.

Stránka takisto upozorňuje na to, že fajčiarom páchne z úst, čo spôsobuje až dvadsať percent rozvodov. Fajčenie ovplyvňuje aj sexuálny život.

Takto vyzerá pleť fajčiara a nefajčiara

img

Takto vyzerajú pľúca fajčiara a nefajčiara

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies