Juventusu sa nedarí a hľadá trénera. Odolá Zidane vábeniu bývalého klubu?

NETKY.SK • 14 Apríl 2021, 19:20 • 2 min
Juventusu sa nedarí a hľadá trénera. Odolá Zidane vábeniu bývalého klubu?

Futbalová sezóna 2020/2021 sa blíži ku koncu a je viac ako pravdepodobné, že talianska Seria A bude mať po deviatich rokoch nového vládcu. Doterajší suverén, turínsky Juventus, bojuje počas celého ročníka s nevyrovnanosťou výkonov. Vedenie sa preto údajne rozhodlo zakročiť.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Andreu Pirla boli pred sezónou považovaní za najväčšieho favorita na zisk titulu, v súčasnosti sa však z tretej priečky pozerajú na chrbát milánskym klubom. Fanúšikovia nesú ťažko predovšetkým fakt, že sa majstrom s najväčšou pravdepodobnosťou stane nenávidený Inter Miláno. Juventus navyše opäť zlyhal v Lige majstrov, kde skončil už v osemfinále.

 

Vedenie klubu sa síce nedávno za neskúseného Pirla postavilo, podľa zahraničných správ ale momentálne hľadá nového trénera. Hlavným kandidátom je Zinedine Zidane, ktorý v súčasnosti po druhýkrát v kariére vedie Real Madrid a s Juventusom má bohatú históriu.

 

 

„Taliansko mám stále v srdci. Strávil som tam päť rokov a Juventus je pre mňa dôležitý. Momentálne som však trénerom Realu,“ vyjadril sa Zizou v rozhovore po víťazstve svojho tímu nad Liverpoolom v prvom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov.

 

Zidane je považovaný za jedného z najlepších hráčov histórie, v rámci trénerskej dráhy má na konte úspech, ktorý sa nepodaril žiadnemu trénerovi – s Realom triumfoval v troch ročníkoch Ligy majstrov v rade. Francúz sa nikdy netajil náklonnosťou k talianskemu klubu, za ktorý hrával v rokoch 1996 – 2001 a s ktorým získal dva domáce tituly.

 

 

Ak by sa Zidane rozhodol vrátiť do Juventusu, potešil by mnohých fanúšikov Starej dámy, ktorí sú z priebehu tohto ročníka značne frustrovaní. Mladý tréner Pirlo usadol v lete na lavičku bez toho, aby na profesionálnej či amatérskej úrovni odtrénoval čo i len jeden zápas. Licenciu získal dokonca len niekoľko hodín pred prvým zápasom sezóny. Odborníci a fanúšikovia sa zhodujú, že neskúsenosť geniálneho futbalistu sa ukázala v plnej miere a Juventus potrebuje nového kormidelníka ako soľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies