Černák pred dvomi dňami nedohral zápas, dnes v noci bol vyhlásený za prvú hviezdu

NETKY.SK • 10 Marec 2021, 14:59 • 2 min
Černák pred dvomi dňami nedohral zápas, dnes v noci bol vyhlásený za prvú hviezdu

USA - Erik Černák sa rozhodol fanúšikom hokeja pripomenúť, čo je to "Hetrik Gordieho Howea". V utorkovom zápase NHL na ľade Detroitu sa na triumfe Tampy Bay 4:3 po predĺžení podieľal gólom, asistenciou a pridal aj bitku s 5-minútovým trestom. Spoľahlivý defenzívny bek zaznamenal vôbec prvý multibodový zápas v tejto sezóne a podľa webu NHL sa stal prvou hviezdou zápasu.

slovakia

left justify in out

V prvej tretine asistoval na góle Tylera Johnsona a v polovici tretej tretiny vyrovnal na 3:3. V 50. min si nakorčuľoval do voľného priestoru a zužitkoval skvelú prihrávku od Pata Maroona. Keďže mal dostatok času, brankárovi Thomasovi Greissovi presne namieril pomedzi betóny. "V mojej pozícii som sa snažil nájsť voľné miesto. A priestor medzi betónmi má brankár takmer vždy voľný, keď sa vzďaľuje od bránky," skonštatoval Erik Černák na webe tampabay.com.

 

 

Pridal aj pästný súboj 
Medzitým v druhej tretine sa 23-ročný Košičan stihol pobiť s Anthonym Manthom. Kanaďan mu síce strhol z hlavy prilbu, ale zároveň inkasoval viac úderov, Na zámorských fanúšikovských fórach sa však táto bitka netešila veľkej obľube, väčšina ju označila ako "nevýraznú s málo údermi". Obaja potom putovali na 5 minút na trestnú lavicu.

 

 

Podozrenie na otras mozgu 
Dva dni dozadu v súboji Tampy proti Chicagu slovenský obranca inkasoval tvrdý zákrok do hlavy od Connora Murphyho. Z ľadu schádzal otrasený a písalo sa o podozrení na otras mozgu. Napokon v utorok nastúpil a zápas odohral vo veľkom štýle. Počas vyše 20 minút ukázal všetky základné štatistiky okrem zablokovanej strely.

 

"Dnes som sa cítil naozaj veľmi dobre. V predchádzajúcom zápase som odohral len 12 minút, preto som si uchoval dosť energie. Bol som oddýchnutý a z gólu aj tímového víťazstva mám veľkú radosť," skonštatoval Erik Černák.

 

"Erik bol dnes náš rozdielový hráč a aj vďaka nemu sme zvíťazili. Pri bitke s Manthom nebral ohľad na svoje zdravie, ale zhodil rukavice a súperovi uštedril pár úderov, kým ich rozhodcovia nerozdelili," napísal oficiálny web Tampy Bay.

 

img


Černák mohol pridať ešte jeden gól z takmer identickej pozície, z ktorej skóroval. Lenže puk po jeho strele sa odrazil od nohy spoluhráča Ondřeja Paláta do pravej žŕdky a von z bránky. "Myslel som si, že je to dnu, mal som celkom dobrý výhľad na tú situáciu," doplnil slovenský obranca.

 

Slová chvály od legendy Hedmana 

"V každej časti zápasu ukázal, aký je dôležitý pre naše mužstvo. Najmä v tretej tretine vystupňoval svoj výkon. Jeho skvelá defenzívna hra bola odmenená gólom, asistenciou a ešte sa aj pobil," povedal na adresu Černáka dlhodobo najlepší obranca Tampy Bay Victor Hedman.

 


Černák odohral v aktuálnej sezóne 21 zápasov s bilanciou 1 gól, 6 asistencií, ale aj 7 plusových bodov, 39 striel na bránku, 15 trestných minút a 43 bodyčekov. Jeho Tampa Bay je na čele Centrálnej divízie NHL so ziskom 38 bodov s náskokom jedného bodu pred Carolinou. Obhajca z Tampy je aj na čele celej NHL spoločne s Torontom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies