REPORTÁŽ S manželom prežili 56 rokov. Oľga Szabová priznáva, že občas skloňovali aj slovo rozvod

NETKY.SK • 5 Február 2022, 12:00 • 2 min
REPORTÁŽ S manželom prežili 56 rokov. Oľga Szabová priznáva, že občas skloňovali aj slovo rozvod

Speváčku, ktorá na Slovensku preslávila hit Mendocino, ale aj mnoho ďalších piesní, sme navštívili krátko pred jej narodeninami. Sympatická, elegantná dáma oslávila 1. februára krásne jubileum – 80 rokov. Hoci je po niekoľkých operáciách kĺbov pripútaná na vozíček, srší optimizmom a počas našej návštevy nešetrila úsmevom a dobrou náladou.

slovakia

left justify in out

 

Aj vzhľadom na aktuálny zdravotný stav nemá speváčka chuť robiť veľké oslavy. „Oslava bude, ale skromná,“ prezrádza  s úsmevom. „Momentálne nevládzem. Smutná nie som, nešťastná som často, ale snažím sa aj vďaka svojej náture všetko prebiť. Čo mám povedať? Čo ma nebolí je, že som sa dožila takého veku. Keby môj nebohý Juraj vedel, že ešte žijem, umrie ešte raz.“ 

 

img

S manželovou kapelou. Juraj Velčovský nad manželkou Oľgou.

 

Samozrejme verí tomu, že prídu lepšie časy a neskôr, keď bude dovolené stretávať sa, pozve pár priateľov. K tejto myšlienke sa prikláňa aj syn Juraj, ktorý sa o ňu stará. Oľga Szabová prežila celý život na javisku spoločne so svojím manželom Jurajom Velčovským, ktorý založil orchester a precestovali spolu celú Európu. Medzitým porodila dvoch synov; staršieho Juraja, ktorý žije s ňou, a mladšieho Petra, ktorého krátko pred smrťou manžela odprevadila tiež na druhý svet.

 

img

Oľga Szabová je obdivuhodná bojovníčka.

 

S manželom spolu prežili 56 rokov, tak nás zaujímalo, či sa občas nevyskytli chvíle, keď si chcela od neho oddýchnuť. Predsa len byť spolu na javisku, v skúšobni a ešte aj doma, si vyžaduje pevné nervy. „Na javisku a pri práci sme nikdy spory nemali, ale ako manželia sme občas mali medzi sebou „Taliansko“,  spomína opäť s úsmevom dobre naladená Oľga Szabová. „Bolo to zapríčinené aj tým, že môj Jurko nerád sedel doma, to bolo pšššt, a už ho nebolo. Nebyť mojej nátury, že som to preplakala alebo odmlčala, sme dávno  rozvedení.“  Koľkokrát sa u nich skloňovalo slovo rozvod, prezradí vo videu.  

 

Mendocino

 

 

 

Do spevu jej nebolo stále

 

Ako sme spomenuli, život Oľgy Szabovej sa odohrával hlavne na javiskách v krásnych šatách, s úsmevom a piesňou na perách, no nie vždy jej bolo do spevu. Život jej pripravil všeličo, napokon ako každému, jej umelecký svet nebol vždy ružový. „Začalo to, keď som mala 22 rokov,“ ponára sa do spomienok speváčka. „Keď mi pri havárii zomrel otec a mamičku mi dali domov nehybnú, dochovávala som ju 25 rokov. Potom prišiel na rad Peter – syn, ktorý dostal v 45-tich rokoch dostal strašnú mozgovú príhodu, ostal nehybný a takto nám žil 9 rokov. Ďaleko od Bratislavy, behala som medzi Bratislavou a Levicami, potom prišiel na rad manžel Juraj, ktorý dostal tiež príhodu, mňa postihla strašná choroba, ale dostali ma z toho, a keď som začala zase žiť, Juraj „hodil sebou o stenu“ a odišiel za Petrom.“ Oľga Szabová prezradí aj to, kde naberie človek silu toto všetko prežiť a nezblázniť sa z toho, po kom zdedila silnú náturu a kto bol jej veľkou inšpiráciou.

 

TOP 10 piesní Oľgy Szabovej

 

 

Spomienky na kolegov

 

Aby sme však neboli len smutní, v rozhovore sme si zaspomínali aj na jej kolegov, pretože Orchestrom Juraja Velčovského prešlo mnoho spevákov a speváčok, niektorí dodnes nielen žijú, ale stále spievajú. Na ktorých najradšej spomína ona?

 

img

Časy, keď im patril svet...

 

„Samozrejme na Duška Grúňa, s ktorým sme účinkovali 22 rokov. Veľká energia a neskutočne nezvládnuteľný človek bol Karol Duchoň, ale rada si spomínam na všetkých, veľa sa ich u nás vystriedalo – Čufo – Ľudovít Nosko, Peter Stašák, ktorý bol úžasný, Peter Vašek, Janka Kociánová – toľko ich bolo, že by som si to mala písať.“

 

img

Oľga Szabová bola vždy za elegantnú dámu.

 

Do orchestra pritiahla a objavila aj speváka Otta Weitera a ako na toto reagoval jej manžel, prezradí vo videu. Dá sa vybrať z množstva pesničiek jedna, ktorá jej najviac prirástla k srdcu? „Posledná od môjho manžela Juraja Čo život dal, ktorá je akousi mojou výpoveďou o mojom skutočnom živote,“ takmer bez váhania povie speváčka. A trúfla by si ešte na javisko aj dnes, na vozíčku?   Nielen to prezradí v závere v rozhovore, ale aj s kým oslavuje narodeniny, lebo ešte jedna speváčka má o rok menej, ako Oľga, a sú aj kamarátky.

 

 Mohlo by vás zaujímať: Skupina IMT Smile oslavuje 30 rokov od svojho založenia. Oslavovať bude v spoločnosti fanúšikov!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies