Sociálna poisťovňa vyplatila na účet v banke takmer 940-tisíc dôchodkov

NETKY.SK • 5 December 2016, 14:57 • 2 min
Sociálna poisťovňa vyplatila na účet v banke takmer 940-tisíc dôchodkov

BRATISLAVA - Trend záujmu dôchodcov o vyplácanie ich dôchodkov na účty v bankách dlhodobo rastie a súčasne klesá počet tých, ktorí si dôchodky nechávajú vyplácať v hotovosti prostredníctvom pošty.

slovakia

left justify in out

K 31. októbru Sociálna poisťovňa vyplatila na bankové účty 938.342 dôchodkov a v hotovosti celkom 409.264 dôchodkov. Za desať mesiacov tohto roka sa tak oproti minulému roku zvýšil počet dôchodkov vyplácaných na účty v bankách o 16.822. Ku koncu októbra minulého roka ich totiž Sociálna poisťovňa zaslala na účet 921.520 a v hotovosti vyplatila 406.334.

 

V októbri Sociálna poisťovňa zaregistrovala celkom 5177 žiadostí o zasielanie dôchodkov na účet v banke. Vysoký záujem o tento typ vyplácania dôchodku je rozhodujúci najmä z dôvodu bezpečnosti.

 

Výhodou je, že dôchodok na bankovom účte je bezpečne uložený a vklady sú chránené štátom. Okrem toho dôchodca nemusí čakať na poštového doručovateľa. Peniaze na účet dostane, aj keď je mimo bydliska alebo pri nepredvídateľných okolnostiach, napríklad počas pobytu v nemocnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies