VIDEO: Taliani zhabali superjachtu za 636 miliónov eur, údajne patrí Putinovi!

NETKY.SK • 7 Máj 2022, 08:37 • 2 min
VIDEO: Taliani zhabali superjachtu za 636 miliónov eur, údajne patrí Putinovi!

RÍM - Spolupracovníci väzneného ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného zverejnili v marci video, v ktorom tvrdia, že vlastníkom superjachty je ruský prezident Vladimir Putin. Tvrdia, že sa im podarilo získať prístup k zoznamu členov posádky plavidla a pomocou telefónnych čísel a údajov o kreditných kartách zistili, že niektorí z nich sú ruskí štátni príslušníci údajne zamestnaní vo Federálnej ochrannej službe.

slovakia

left justify in out

Talianske úrady v piatok zabavili luxusnú jachtu Scheherazade (Šeherezáda), o ktorej sa špekulovalo, že patrí Vladimírovi Putinovi. TASR informáciu prevzala od agentúry AFP. Jachta kotví v Taliansku, je dlhá 140 metrov a má hodnotu až 700 miliónov dolárov (636 miliónov eur). Jej vlastnícke pozadie sa stalo predmetom vyšetrovania talianskej finančnej polície.

 

 

Vyšetrovanie talianskych úradov odhalilo „významné ekonomické a obchodné väzby medzi osobou, ktorá oficiálne vlastní Scheherazade a prominentnými predstaviteľmi ruskej vlády", sankcionovanými Západom v dôsledku ruskej invázie na Ukrajinu, uviedlo talianske ministerstvo hospodárstva a financií vo svojom vyhlásení. Vo vyhlásení ďalej uviedli, že minister hospodárstva a financií Daniele Franco po uzavretí vyšetrovania podpísal dekrét o zabavení jachty.

 

Prečítajte si tiež: Jill Bidenová potešila amerických vojakov nevšedným darčekom

 

Jachta kotvila pre údržbu niekoľko mesiacov v Marina di Carrara, prístave na západnom pobreží Talianska. Podľa AFP však už jachtu tento týždeň presunuli z takzvaného suchého doku späť na vodu a bola schopná odplávať. Čakala ju už len skúška prevádzky.

 

img

 

Okrem iného je vybavená heliportom, bazénom, súkromným kinom a dokonca aj bezpečnostným systémom schopným zostreliť drony. Plavidlo postavila nemecká lodiarenská spoločnosť Lürssen v roku 2020.

 

Možno vás zaujme: Viktor Orbán: EÚ zabúda pri navrhovaní sankcií na ľudí!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies