LM: Chelsea si poradila s Lille, Juventus remizoval na pôde Villarealu

NETKY.SK • 23 Február 2022, 08:47 • 2 min
LM: Chelsea si poradila s Lille, Juventus remizoval na pôde Villarealu

LONDÝN – Obhajca ušatej trofeje londýnska Chelsea si v prvom dueli osemfinálového súboja poradila s francúzskym Lille 2:0. Juventus sa napriek zásahu v prvej minúte aj tak z víťazstva neradoval.

slovakia

left justify in out

Chelsea patrí medzi favoritov!

 

Chelsea začala proti Lille zostra. V 4. minúte po centri Cesara Azpilicuetu poslal Havertz ešte loptu nad bránu, no už o štyri minúty neskôr sa nemeckému reprezentantovi podarilo otvoriť skóre, po rohovom kope Hakima Ziyecha hlavičkou nedal šancu brankárovi Leovi Jardimovi - 1:0.

 

Domáci kontrolovali priebeh hry, v 18. minúte N'Golo Kante našiel presným centrom v šestnástke Marcosa Alonsa, jeho volej zneškodnil Jardim. Hostia v prvom polčase stíhali vysoké tempo účastníka anglickej Premier League a smerom k prestávke zvýšili aktivitu, ale k výraznejšiemu ohrozeniu jeho brány sa nedostali, o jediný pokus medzi žrde sa postaral v 36. minúte Benjamin Andre strelou spoza šestnástky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

 

Úradujúci francúzsky majster po prestávke viac otvoril hru a smerom dopredu bol odvážnejší, no nebezpečnejšie boli útoky Londýnčanov. V 54. min tvrdý volej Alonsa zastavil obetavo Zeki Celik, o päť minút neskôr upútal opäť individuálnou akciou Havertz, jeho pokus však skončil nad brvnom.

 

Hostia nezobrali túto hrozbu vážne a v 63. minúte pykali, na 2:0 zvýšil po rýchlom protiútoku Pulisic, ktorý zužitkoval výbornú prihrávku od Kanteho. "The Blues" už nedali súperovi šancu zdramatizovať zápas a záver si bez problémov odkontrolovali. Víťaznú šnúru vo všetkých súťažiach tak natiahli už na šesť zápasov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

 

Juventus sa presadil už v 1. minúte, no rýchly gól stačil iba na remízu

 

Juventus mal na pôde Villarrealu expresný štart. Už po pár sekundách si Dušan Vlahovič nabehol na pas Danila, v obkľúčení dvoch protihráčov si spracoval loptu na hrudi a z ťažkej pozície namieril presne k vzdialenejšej žrdi do protipohybu brankára Geronima Rulliho - 0:1.

 

Španielsky tím sa snažil o okamžitú odpoveď, po akcii Alfonsa Pedrazu zakončil Giovani Lo Celso tesne vedľa. V 17. minúte sa neujala ani šikovná pätička Arnauta Danjumu po prieniku Samuela Chukwuezeho. "Žltá ponorka" ďalej hľadala spôsoby ako preraziť súperovu defenzívu, no pozorne hrajúci obrancovia "Juve" jej veľa možností neponúkali.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juventus (@juventus)

 

Rekordný taliansky šampión mohol druhýkrát gólovo udrieť hneď po zmene strán, no strela Alvara Moratu z prvej o meter minula ľavú žrď. Villarreal sa usiloval prepracovať k bráne súpera postupnými kombináciami, akcie ťahal najmä cez Lo Celsa. Po hodine hry prišli veľké chvíle Daniho Pareja. V 61. min domáci stredopoliar ešte z veľkej diaľky mieril vysoko nad bránu hostí, no o päť minút neskôr už rozvlnil sieť, keď po presne načasovom pase Etiennea Capoueho za obranu strelou z prvej vyrovnal.

 

Záver duelu sa niesol v bojovnom duchu, na ihrisku sa začalo iskriť, no tento vývoj nahrával hosťom. V 85. minúte mohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu, Vlahovič však svoj druhý gól v zápase nepridal, Rulli jeho pokus ľavačkou chytil a skóre sa tak už nezmenilo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juventus (@juventus)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona