FOTO Husté sneženie nepostihlo len Európu, biela perina pokryla aj arizonskú púšť!

NETKY.SK • 8 Január 2019, 13:07 • 2 min
FOTO Husté sneženie nepostihlo len Európu, biela perina pokryla aj arizonskú púšť!

Obyvatelia amerického stredozápadu sú momentálne poriadne prekvapení. Sneh totiž nevideli roky a už vôbec nie v púšti!

slovakia

left justify in out

Téma globálneho otepľovania a klimatických zmien je vo svete momentálne veľmi aktuálna. Výkyvy počasia sú dnes omnoho výraznejšie, než tomu bývalo v minulosti. Jasným príkladom je aj súčasná situácia v americkej Arizone, kde napadol sneh. Priamo na púšti.

 

Tuhé zimy plné snehu boli v rámci Spojených štátov typické skôr pre oblasť Bostonu či New Yorku. Tu bol však december paradoxne veľmi teplý. Namiesto toho snehová perina pokryla púšť tiahnucu sa od Arizony až do Nového Mexika, kde napadlo neuveriteľných 51 centimetrov! Sneh sa objavil dokonca aj v Kalifornii na púšti Sonoran.

 

Začiatkom nového roka dostali zimný ráz aj ikonické kaktusy. I známy Grand Canyon sa podobal skôr na Himaláje ako na púštnu oblasť. Takýto jav je v danej lokalite síce veľkou raritou, no z času na čas sa tu predsa len vyskytuje. Prihliadnuc na súčasnú situáciu sa však dá predpokladať, že zasnežené Vianoce na púšti a tropické teploty v oblastiach kde zvykom nebývali, sa budú vyskytovať čoraz častejšie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies