Erdoganovi dokreslil fúzy, 16-ročného mladíka vzali do väzby

NETKY.SK • 7 Jún 2023, 09:00 • 2 min
Erdoganovi dokreslil fúzy, 16-ročného mladíka vzali do väzby

ISTANBUL - Turecké úrady v utorok zadržali a vzali do väzby 16-ročného mladíka, ktorý na fotografiu znovuzvoleného prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana na predvolebnom plagáte prikreslil fúzy.

slovakia

left justify in out

Viaceré médiá blízke opozícii vrátane denníkov Birgün, Cumhuriyet a súkromnej televíznej stanice Halk TV uviedli, že mladík z mesta Mersin na juhovýchode Turecka bol obvinený z toho, že neďaleko svojho domu poškodil jeden z plagátov perom, načmáral naň "Hitlerove fúzy a napísal urážlivé komentáre".

 

Podľa mediálnych správ bol tínedžer zatknutý po tom, ako ho identifikovali priemyselné kamery. Úrady ho vypočuli v jeho dome, kde údajne "priznal nakreslenie fúzov", ale poprel, že by napísal aj sprievodné komentáre. Mladíka predviedli pred prokurátora, ktorý ho uznal za vinného z "urážky prezidenta". Podľa televízie Halk TV bol uväznený v neďalekom detenčnom zariadení pre mládež. Erdogan zvíťazil v druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa konalo 28. mája, a nastúpil na ďalšie päťročné funkčné obdobie. Podľa ministerstva spravodlivosti je "urážka prezidenta" jedným z najčastejších trestných činov v Turecku - vlani zaň bolo odsúdených 16.753 osôb. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona