Končí! Cibulková sa rozlúči so slovenským publikom posledným fedcupovým duelom

NETKY.SK • 10 Apríl 2019, 18:59 • 2 min
Končí! Cibulková sa rozlúči so slovenským publikom posledným fedcupovým duelom

BRATISLAVA - Veľkonočné stretnutie Pohára federácie proti Brazílii bude pre tenistku Dominiku Cibulkovú rozlúčkou so slovenskou reprezentáciou. O necelý mesiac oslávi bývalá svetová štvorka Cibulková tridsiate narodeniny a víťazná rozlúčka so slovenským tímom navyše pred domácim publikom by bola príjemným darčekom k blížiacemu sa jubileu.

slovakia

left justify in out

Svoju fedcupovú kariéru začala pred štrnástimi rokmi. Doteraz nastúpila v 40 zápasoch s bilanciou 21 víťazstiev a 19 prehier. Viac sa jej darilo v dvojhre, v ktorej uspela v 20 dueloch a jedenásťkrát odchádzala z kurtu ako zdolaná.
 

Hrať za svoju rodnú krajinu bolo pre Cibulkovú vždy poctou. Ukončiť túto životnú kapitolu nebolo pre hrdú reprezentantku podľa jej vlastných slov ľahké. "Takéto rozhodnutie nie je nikdy jednoduché. Pohrávala som sa s touto myšlienkou už pár mesiacov. Sama som bola prekvapená, ako ťažko sa mi o tom uvažovalo. Povedala som si, že fanúšikovia si to zaslúžia vedieť vopred. Aj keď to možno bude väčší stres, väčšia nostalgia doľahne na mňa. Urobila som to najmä kvôli nim, fandia mi a podporujú ma a takto sa budú môcť prísť aj osobne pozrieť. Som naozaj rada, že to môžem takto pre nich urobiť," povedala Cibulková.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Training with a smile in my tennis academy @love4tennis_d_cibulkova_ac with the best coach 🔥❤️

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Cibulkova (@domicibulkova),



Brazílčanky by podľa papierových prognóz nemali predstavovať pre hráčky SR veľkú hrozbu. Túto skutočnosť si uvedomuje aj Cibulková. "Sme v pozícii favorita. Vieme však, aký vie byť Fed Cup nevyspytateľný. Budem veľmi šťastná, keď to potvrdíme. Bude to môj posledný reprezentačný zápas, tak verím, že ma nepremôžu emócie a bude to všetko v pohode. Brazílsku jednotku Beatriz Haddadovú-Maiovú som videla hrať možno dvakrát v živote. Kapitán ju sledoval, keď sme boli na turnajoch v USA. Ich druhú hráčku vôbec nepoznám. Verím, že to nebude nová Andreescuová (Cibulková podľahla 18-ročnej Kanaďanke v Indian Wells 2:6, 2:6. pozn.). Dúfam, že to bude prebiehať tak, ako si to predstavujeme. Hrala som neskutočne veľa zápasov proti ľaváčkam, proti ich jednotke však ani jeden, takže si jej hru určite dobre naštudujem," dodala Cilbulková.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

And how is yours monday morning?🔥

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Cibulkova (@domicibulkova),



Pri spomienkach na svoju reprezentačnú kariéru vyzdvihla Cibulková dva momenty, ktoré jej najviac utkveli v pamäti. V roku 2007 nastúpila ako 18-ročná proti vtedajšej členke Top 10 rebríčka WTA Češke Nicole Vaidišovej. Oveľa skúsenejšej súperke podľahla až po tuhom boji 6:3, 4:6, 5:7. "Ja som bola okolo 200. miesta a prehrala som s ňou v troch setoch. To bolo asi prvýkrát, keď mohli o mne Slováci počuť, že existujem. Bol to pre mňa veľmi emotívny zápas. Pamätám si, že sme hrali tu v Bratislave na antuke," zaspomínala si Cibulková.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies