Sneh donútil letisko Heathrow zrušiť polovicu letov

NETKY.SK • 6 Február 2012, 08:16 • 2 min
Sneh donútil letisko Heathrow zrušiť polovicu letov

Sneh donútil letisko Heathrow zrušiť polovicu letov - Svet Londýnske letisko Heathrow zrušilo približne polovicu z 1300 letov plánovaných na dnes, pretože sneh a mráz zavládli v sobotu na väčšine územia Anglicka. Heathrow je otvorený.

slovakia

left justify in out

img

Londýnske letisko Heathrow zrušilo približne polovicu z 1300 letov plánovaných na dnes, pretože sneh a mráz zavládli v sobotu na väčšine územia Anglicka.
      "Heathrow je otvorený. Naše pristávacie dráhy, stanovištia taxíkov a cesty pre taxíky sú od snehu očistené. Náš plán pre odpratávanie snehu fungoval oveľa lepšie než v predchádzajúcich rokoch a letisko sa vracia do normálu. Stále však dochádza k narušeniu cestovných plánov našich pasažierov, ako sme o tom informovali aj v sobotu," uviedla vo vyhlásení spoločnosť BAA, ktorá prevádzkuje najrušnejšie európske letisko Heathrow.
      Na Britániu spadlo za posledných 24 hodín približne desať centimetrov snehu.
      Spoločnosť BAA kritizovali v decembri 2010, keď husté sneženie viedlo k prakticky úplnému zatvoreniu Heathrow a tisíce cestujúcich uviazli na letisku.
      "Aerolínie British Airways vyhoveli požiadavke znížiť počet svojich letov a naďalej spolupracujú so spoločnosťou BAA, aby pomohli letisku fungovať čo najbezproblémovejšie. Prispôsobujeme časť nášho letového plánu tak, aby sme zabezpečili, že naši zákazníci môžu odletieť podľa plánu do svojej destinácie inými, náhradnými službami," uviedli British Airways, ktoré majú najväčšiu letku v Británii.
      Londýnske letisko Gatwick informovalo, že funguje tak ako zvyčajne, ale varovalo cestujúcich pred možným narušením letového plánu.
      BAA ešte oznámila, že na základe súčasných predpovedí počasia nie je nutné urobiť hromadné zmeny v pondelkovom letovom pláne letiska Heathrow.
      "Možno však budú niektoré lety zrušené kvôli rozloženiu lietadiel a premiestňovaniu posádok," dodala BAA.
      "Na nedeľu už nie je hlásené žiadne ďalšie sneženie, ale podľa predpovedí bude od 19.00 h SEČ (18.00 h Greenwichského času) mrznúca hmla," upozornila spoločnosť BAA.
      Sneh a kruté mrazy na väčšine územia Anglicka hlásili na víkend meteorológovia už v sobotu. Husté sneženie predpovedali najmä v strednom a južnom Anglicku. Uviedli, že teploty sa nevyšplhajú nad mínus dva stupne Celzia, čo spôsobí poľadovicu. Britská meteorologická služba vydala celkové varovanie pred krutým počasím.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies