ROZHOVOR: O projekte, ktorým Michal Trizuliak zachránil zamestnancov počas pandémie

NETKY.SK • 18 Marec 2021, 10:30 • 2 min
ROZHOVOR: O projekte, ktorým Michal Trizuliak zachránil zamestnancov počas pandémie

Michal Trizuliak, všestranný podnikateľ, ktorý sa nebál pomôcť zamestnancom počas pandemickej krízy. Prečítajte si o jeho projektoch!

slovakia

left justify in out

Pátrali sme, kto je autorom projektu Hodinový manžel, alebo dve. Je ním Michal Trizuliak, slovenský barman a biznisman, ktorý je majiteľom SPIN Cocktail Baru. Chcel pomôcť svojim zamestnancom, aby neprišli o prácu, tak vymyslel iný projekt.

 

img

 

Nie každý majiteľ gastronomickej prevádzky, sa takto obetavo pokúša pomôcť svojim zamestnancom. Klobúk dole! Radi by sme vám  Michala predstavili.

 

Nazval sa síce "obyčajným chlapcom z davu", no my to vidíme trochu inak! Je podnikateľom, ktorý má skvelé nápady a nevzdal sa ani napriek pandémii a zlej ekonomickej situácii, do ktorej bol uvrhnutý pre pandemickú krízu.

 

img

 

Kto je Michal Trizuliak

Michal vyrastal v Žiline. Jeho pradedo prisiel z Chorvátska a rodina sa neskor rozdelila po Slovensku. Prezradil nám, že Alexander Trizuljak, známy architekt, je jeho vzdialená rodina.

 

img

 

V detstve sa venoval športu, no neskôr nastúpil na strednú školu, ktorá bola zameraná na Gastro segment, odbor kuchár- čašník. "Odvtedy len gastro a život s tým spojený," pochválil sa Michal.

 

Ako vznikol jeho populárny bar?

 

img

 

"Keďže som ako malý každý deň skúšal, a bol zvedavý, naučil som sa nebáť nových výziev, alebo životných situácií. Možno aj preto som ostal v gastro segmente už “navždy”. To vám dá každý deň pocit, že sa učíte celý život. Vlastný bar, teda ten posledný SPIN cocktail bar, som otvoril pre radosť a malý oddych, tiež aj biznis, ale ten nie je taký, ako si niektorí ľudia myslia," vysvetlil.

 

img

 

Podľa jeho slov mu predchádzalo viacero väčších projektov, reštaurácií a barov. Od SKY bar, EL gaucho až po Savage garden a viacero inych za poslednych 18 rokov.

 

img

 

Hodinový manžel a obchod s ananásom

Michal vytvoril novú firmu. Nápad je spojený s jeho detstvom. Otec ho učil robiť všetko, a nebáť sa ničoho manuálneho. Skonštatoval, že až život sám, ho to naučil aj prakticky. 

 

img

 

"Všetky tie projekty reštaurácií a barov, kedy som stál nad stavebnou firmou(robotníkmi) a kukal ako sa čo robí, a veľa krát som si to aj vyskúšal, lebo som to chcel vedieť," prezradil.

 

img

 

Projekt Hodinový manžel je služba určená pre ľudí, čo nemôžu, nemajú čas, alebo náradie na domáce úpravy bytu, či domu. "Navŕtať luster, zložiť skriňu, či posteľ, odviezť starý nábytok, vymeniť batériu, vymaľovať atď. Nič extrémne zložité, aspoň pre mňa, ale je to v podstate pomoc. Niektorí ľudia žijú sami, alebo majú veľa práce a nestíhajú. Robíme aj zložitejšie veci a aktuálne máme prerábky 2 bytov. Samozrejme, elektrinu mi kontroluje elektrikár s papiermi, a statiku architekt, ale ostatné máme už v rukách, za tie roky," vysvetlil úlohy jeho firmy.

 

img

 

„Opravíme, navŕtame, vymeníme, postavíme, dotiahneme, vymaľujeme, odvezieme proste pomôžeme. Sme mladí, flexibilní,zruční. Nechce sa Vám, neviete si poradiť, nemáte náradie? Voda, odpad, podlaha, stierka..? Nerobíme to prvý krát, volajte,“ ponúka na sociálnej sieti stránka Hodinový "manžel" alebo dve.

 

img

 

Táto služba vznikla ako reakcia na pandemické opatrenia, kedže jeho bar "zostal vysieť vo vzduchu".

 

img

 

"Tak som musel nájsť prácu zamestnancom, nechcel som ich hodiť “cez palubu”. Našťastie si vždy vyberám personál, tak že sa pozerám na ich doterajší život, nie barové skúsenosti. To vám povie o človeku viac, ako to,  že vie miešať cocktails," povedal Michal.

 

img

 

Začal podnikať i s ananásmi. "Okrem priameho gastro biznisu sa venujeme aj cateringu na eventoch a festivaloch. Kedže prišla Corona, tak som oprášil pár životných skúseností, a otvoril som malú stavebnú firmu, službu Hodinový manžel, a nový eshop ANANAS.wtf, to len pre to, že s ovocím pracujem okrajovo už 15 rokov a viem, že dozretý ananás sa veľmi ťažko kupuje, resp. ľudia sú zvyknutí na tvrdý a zelený, v domnení, že im na parapete dôjde, a bude sladký," vysvetlil Michal.

 

img

 

"Trošku irónia nemyslíte?  Že jablko si v obchode vyberajú to najčervenejšie, ale ananás je v poriadku zelený,nedozretý. A to som chcel zmeniť, aby aj obyčajný človek mal na dosah šťavnatý kus exotiky," opísal Michal svoj "covidový biznis a dôvod prečo obchoduje s ananásom.

 

img

 

Celú pandemickú situáciu vníma tak, akoby "kus z neho nefungoval". Vníma to smutne až tragicky. "Cítim sa ako obetný baránok, ktorého si proste upečú, a môžem byť rád, že som na ražni," dodal úsmevne Michal.

 

Najťažšie je podľa neho to, že celá administratíva leží na jeho pleciach. "Najtažšie na tom je, že si robím všetko sám. Od dvíhania telefónu, prípravy excel ponúk, až po nahodenie stierky, či podlahy. Keď sa to deje naraz, ťažko sa dvíha telefón na rebríku. Ale tak nejak to dám, však za chvíľu sa otvorí bar, a budeme to mat ako hobby," úsmevne reagoval Michal.

 

img

 

Firma je relatívne úspešná. Podľa Michala majú prácu na každý deň. "Dnes to bol odvoz 3 starých dvería jednej sedačky do zberného dvora a oprava odpadu sprchového kútu, plus namontovanie novej umývadlovej batérie. Zajtra ďalšia batéria, zloženie nábytku, a obhliadka kúpeľne na prerábku. Možno aj preto, že sme to marketingovo spojili s barom, ten má sociálnej sieti celkom dosť sledovateľov. Plus kamoš kamošovi, pripadne Betka má kamarátku, čo potrebuje," reagoval Michal na otázku, či sa firme darí.

 

Cennik služieb nie je presne fixný a veľa krát je niečo navyše, čo v podstate ani neúčtujú, hlavne starším ľudom alebo slobodným mamičkám.

 

"Aby ste mali predstavu, tak výmena batérie je 10-20 EUR podľa typu a veku starej batérie, lebo tam sa niekedy šróby zaseknú, alebo sú hrdzavé a to len tak neodmontujete," priblížil orientačne cenu práce.

 

Pomáhajú hlavne v Bratislave. Zatiaľ podľa neho nebola požiadavka mimo okresu. "Ale keby bola, prečo nie. Ak by trebalo niečo odniesť, previezť, napríklad kuchynskú linku na chatu," ponúkol Michal.

 

Na obhliadku práce vždy chodí Michal, aby zhodnotil čo a ako treba urobiť. Ľudia potrebujú rôzne veci. To čo nevedia, alebo to, čo sa im nechce. "Proste nemajú náradie, ako príklepovú vŕtačku alebo pílu. Áno, to všetko som kúpil za posledných 5 rokov, lebo ma to proste bavilo a všetko som si robil sám, či v bare alebo doma," prezradil Michal. My si myslíme, že dobre urobil, teraz sa mu všetko to náradie mimoriadne zišlo!

 

Aké používajú bezpečnostné opatrenia

Michal povedal, že chodia pravideľne na testy. Takmer každý pondelok. "Úprimne, nemáme na výber, takže čas na strach nie je a objednávateľ si aj tak vždy dáva rúško, či respirátor. My samozrejme tiež," vysvetlil.

 

img

 

Rady ostatným podnikateľom

Podľa Michala je dôležité sútrediť sa na to, čo vedia, a následne to skúsiť predať. "Alebo rozmýšľať na tým, čo ľudia potrebujú. Tam sa však treba odosobniť, lebo nie všetko, čo mám rád ja, sa páči aj susedovi. Nadávať a posťažovať sa treba, ale hned potom s tým niečo urobiť, lebo nikto to za vás neurobí, na to si treba zvyknúť. Jedine, že si ho za to zaplatíte," dodal Michal.

 

Mnoho podnikov pre pandémiu skrachovalo. Mnoho ľudí prišlo o prácu. Spomedzi tých všetkých ľudí sa našlo len veľmi málo "šéfov", ktorí by v takejto miere podporovali svojich zamestnancov. Bolo nám cťou spoznať Michala Trizuliaka, toho čo sa nebál pomáhať, a vymýšľať nové veci počas pandémie!

 

Prečítajte si tiež: ROZHOVOR: Vyspovedali sme úžasnú hudobníčku Zuzanu Mikulcovú

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies