Extrémne horúčavy vyvolávajú alarmujúce nebezpečenstvo požiarov v austrálskom teritóriu Viktória

NETKY.SK • 23 Február 2024, 16:20 • 2 min
Extrémne horúčavy vyvolávajú alarmujúce nebezpečenstvo požiarov v austrálskom teritóriu Viktória

SYDNEY - S najvyššou teplotou presahujúcou 40 stupňov Celzia zaznamenal austrálsky štát Viktória vo štvrtok alarmujúce nebezpečenstvo požiarov.

slovakia

left justify in out

Úplný zákaz ohnísk bol vyhlásený pre Mallee, Wimmera, juhozápad, severnú krajinu, severnú časť a strednú časť, keďže regióny podľa predpovedí ohrozujú extrémne nebezpečenstvo požiaru.

Začiatkom toho dňa bolo vydané núdzové varovanie pre niektoré komunity na západe štátu, pretože požiar v Bayindeene a okolitých oblastiach sa vymkol kontrole.

Z bezpečnostných dôvodov zostáva Western Highway medzi Araratom a Ballaratom dočasne uzavretá, pričom vlakové spoje medzi týmito dvoma mestami sú tiež pozastavené.

Vedúci krajského hasičského úradu Jason Heffernan poznamenal, že štvrtkové podmienky nielenže sťažia hasičom hasenie nových požiarov, ale budú náročné aj pre ohniská, ktoré vznikli počas minulotýždňového katastrofálneho požiarneho dňa.

Podľa Austrálskeho meteorologického úradu sa má cez Viktóriu čoskoro presunúť studený front, ktorý prinesie nárazový vietor, možné prehánky, hromy a suché blesky"Teploty môžu klesnúť až o 15 stupňov Celzia," poznamenal meteorologický úrad.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: The Guardian / AAP / Caroline Duncan
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies