Slovenský tenista Alex Molčan nastúpi v 2. kole dvojhry proti Zverevovi

NETKY.SK • 30 Máj 2023, 19:15 • 2 min
Slovenský tenista Alex Molčan nastúpi v 2. kole dvojhry proti Zverevovi

PARÍŽ - Slovenský tenista Alex Molčan postúpil do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Jeho ďalším súperom bude Nemec Alexander Zverev.

slovakia

left justify in out

Slovenský tenista Alex Molčan postúpil do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V úvodnom kole zdolal na parížskej antuke domáceho Francúza Huga Gastona 6:1, 7:6 (4), 6:4. Jeho ďalším súperom bude Nemec Alexander Zverev, ktorý v pozícii nasadenej dvadsaťdvojky zvíťazil nad Juhoafričanom Lloydom Harrisom 7:6 (6), 7:6 (0), 6:1.

 

Molčan v prvom sete zápasu s Gastonom dominoval, keď dvakrát prelomil podanie držiteľa voľnej karty. V druhom dejstve to bol boj o každú loptičku. Molčan mal dvakrát výhodu brejku a za stavu 5:4 podával na víťazstvo v sete. Gaston vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk, v ktorom však slávil úspech Molčan. Najlepší slovenský singlista ťažil v dôležitých momentoch z výborného pohybu po dvorci. V treťom sete síce prehrával Molčan 2:4, no v ďalších minútach získal štyri gemy za sebou a po úspešnom lobe premenil pri podaní Gastona druhý mečbal.

 

V Paríži tak vyrovnal svoje maximum z vlaňajška, keď v premiére v hlavnej súťaže prehral v 2. kole so Srbom Novakom Djokovičom. So Zverevom sa Molčan vo vzájomnom zápase ešte nestretol. Nemec utrpel vlani v semifinále proti neskoršiemu šampiónovi Španielovi Rafaelovi Nadalovi vážne zranenie. Zverev si v tajbrejku druhého setu vyvrtol členok a musel duel skrečovať, z kurtu ho odviezli na vozíku.

 

Muži - dvojhra - 1. kolo: Alex MOLČAN (SR) - Hugo Gaston (Fr.) 6:1, 7:6 (4), 6:4, Alexander Zverev (Nem.-22) - Llod Harris (JAR) 7:6 (6), 7:6 (0), 6:1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies