Google Pay prichádza s možnosťou odložených platieb BNPL, no pozor na nenásytné nakupovanie

NETKY.SK • 15 Január 2024, 09:20 • 2 min
Google Pay prichádza s možnosťou odložených platieb BNPL, no pozor na nenásytné nakupovanie

Google zapracoval do svojej Google Pay aplikácie novú funkcionalitu. Je ňou čoraz populárnejšia platobná služba kúp teraz, zaplať neskôr (BNPL). Spustiť ju plánuje v prvom štvrťroku nasledujúceho roku.

slovakia

left justify in out

Nový zážitok z platby

Finančná služba bude prístupná najprv pre vlastníkov smartfónov s operačným systémom Android. Ako prví si ju budú môcť vyskúšať občania nakupujúci v Spojených štátoch.

 

„Vždy hľadáme spôsoby, ako ľuďom poskytnúť užitočnejší zážitok z platby pri nakupovaní,“ povedal riaditeľ Google Pay Drew Olson na margo uvedenia novej možnosti pri platení, ktorá nakupujúcemu poskytne ďalšiu možnosť voľby a predávajúcemu nový nástroj na podporu jeho rastu.

Pozor na nástrahy

Finančný produkt Buy Now, Pay Later (BNPL) je jedným z najrýchlejšie rastúcich spôsobov nakupovania vôbec. Pre kupujúcich je zaujímavý tým, že si vďaka nemu dokážu rozložiť splatenie svojho záväzku v čase. Ukrýva však v sebe aj nástrahy v podobe nenásytného nakupovania a prílišného zadlžovania sa nad rámec vlastných možností.

 

Aj preto regulátori finančného trhu vo viacerých krajinách sveta vydali varovania pred nadmerným využívaním tejto finančnej služby. Mnohí z používateľov sa totiž zadlžili bez toho, aby si to vôbec uvedomili.


Podľa správy spoločnosti FIS medzi digitálnymi platbami stále dominujú digitálne peňaženky (27 %). Nasledujú kreditné karty (25 %), debetné karty (17 %), bankové prevody (14 %) a BNPL (8 %). Najväčší potenciál rastu identifikuje práve u BNPL, keď by v rámci EÚ do roku 2025 ich podiel mal narásť na 12 %. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: FinReport, Foto: AltFi
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies