Šanghajský upgrade Etherea by mohol priniesť volatilitu jeho ceny.

NETKY.SK • 22 Február 2023, 10:50 • 2 min
Šanghajský upgrade Etherea by mohol priniesť volatilitu jeho ceny.

Podľa zdroja Coindesk.com, táto aktualizácia môže priniesť veľkú volatilitu ceny Ethereum, ale vývojári veria, že to bude mať pozitívny vplyv na sieť ako celok. Aktualizácia, ktorá sa volá "Shanghai", sa plánuje na koniec roku 2023.

slovakia

left justify in out

Akualizácia sa bude sústrediť na zlepšenie výkonu a zabezpečenie siete Ethereum, aby bola odolnejšia voči útokom hackerov. Jedna z dôležitých zmien bude migrácia zo súčasného algoritmu ťaženia Ethereum na nový, ktorý sa volá Ethereum 2.0. To by mohlo priniesť významné zmeny v tom, ako sa ťaží a používa Ethereum.

Existuje však obava, že táto aktualizácia môže priniesť aj negatívne dôsledky pre cenu Ethereum. Pretože nový algoritmus bude mať vplyv na získavanie odmien pre ťažiarov Ethereum, niektorí z nich by mohli prejsť na iné kryptomeny. To by mohlo spôsobiť pokles dopytu po Ethereu a tým aj pokles jeho ceny.

Vývojári sú si vedomí týchto rizík a snažia sa urobiť všetko pre zmiernenie ich vplyvu. Veria, že nový algoritmus bude zabezpečovať efektívnejšie ťaženie, čo by mohlo viesť k väčšej ochote používať Ethereum a tým aj k rastu jeho ceny.

Na druhej strane, vývojári tvrdia, že migrácia na nový algoritmus by mohla zlepšiť aj rýchlosť transakcií a znížiť ich náklady. To by mohlo viesť k zvýšeniu používania Ethereum ako platobného prostriedku, čo by zase mohlo viesť k rastu jeho ceny.

Celkovo je táto aktualizácia pre sieť Ethereum veľkou zmenou a jej vplyv na cenu Ethereu zostáva neistý. Vývojári však veria, že bude mať pozitívny vplyv na sieť a pomôže jej stať sa lepšou a odolnejšou voči útokom hackerov. Budeme sledovať ďalší vývoj tejto situácie a prinesieme vám aktualizácie v prípade, že sa objavia nové informácie.

 

Originálny článok v angličtine si môžete prečítať tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies