Ukrajina hlási najrozsiahlejšie ruské ostreľovanie od začiatku roka

NETKY.SK • 1 November 2023, 14:30 • 2 min
Ukrajina hlási najrozsiahlejšie ruské ostreľovanie od začiatku roka

KYJEV - Ukrajina v stredu oznámila, že Rusko počas uplynulých 24 hodín ostreľovalo viac než 100 ukrajinských miest a obcí, čo je najviac za jeden deň od začiatku tohto roka.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko podľa správy spresnil, že cieľom ostreľovania bolo celkovo 118 miest a obcí v desiatich oblastiach.

Kyjev tiež hlásil ruský útok na ropnú rafinériu v meste Kremenčuk v strednej časti krajiny. Obete si nevyžiadal, no takmer 100 hasičom trvalo zahasenie následného požiaru niekoľko hodín, uviedol Klymenko.

Kyjev a Západ sa obávajú, že Rusko pred nadchádzajúcou zimou vystupňuje útoku na ukrajinskú energetickú infraštruktúru, ako to urobil minulý rok.

Pri ostreľovaní z uplynulej noci zahynul v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny jeden človek a ďalší zahynul v Chersonskej oblasti na juhu, uviedli podľa AFP miestni predstavitelia.

Ukrajinské vzdušné sily v stredu oznámili, že zostrelili 18 z 20 ruských dronov vypustených počas noci. Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že nad Brianskou a Kurskou oblasťou, ktoré hraničia s Ukrajinou, zostrelili dva ukrajinské drony.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies