AKTUALIZÁCIA: Prešovský policajt zastrelil kolegu! Jeho mama prosí o odpustenie

NETKY.SK • 15 Marec 2022, 06:46 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Prešovský policajt zastrelil kolegu! Jeho mama prosí o odpustenie

PREŠOV - Strelec ušiel z miesta činu v policajnom aute.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 15. marca 16:30

 

Rodina primátorky Prešova Andrey Turčanovej vyjadruje ľútosť nad tragickou udalosťou, pri ktorej v pondelok (14. 3.) v Prešove zastrelil policajt svojho kolegu. Zároveň potvrdila, že strieľať mal ich syn Martin. Pozostalých požiadala rodina o odpustenie.

 

„Pondelkový večer nezvratne zmenil životy dvoch rodín. Náš najstarší syn Martin včera večer v službe zastrelil svojho kolegu. Jeho rukou vyhasol život mladého muža, manžela, otca a syna. Niet slov útechy pre pozostalých, ktorým vyjadrujeme našu hlbokú ľútosť a sústrasť. Nedokážeme vrátiť čas, zmeniť, čo sa stalo. Nerozumieme tomu, čo sa v jeho mysli odohrávalo, čo Martina viedlo k takému strašnému činu, prosíme pozostalých, pokiaľ to bude v ich silách, o odpustenie,“ uviedla pre TASR rodina Turčanová.

 

Pri incidente mal policajt Martin T. zastreliť svojho kolegu. K streľbe malo dôjsť pri čerpacej stanici v Prešove, predchádzať jej mala výmena názorov. Strelec mal z miesta činu ujsť v policajnom aute. Následne sa podozrivého podarilo policajtom zadržať. Prípad vyšetruje Úrad inšpekčnej služby. Rezort vnútra vzhľadom na závažnosť prípadu a počiatočnú fázu vyšetrovania neposkytuje žiadne iné informácie.

 

K prípadu sa v utorok vyjadril policajný prezident Štefan Hamran s tým, že ak mal priamy nadriadený indície o možnom skratovom konaní policajta a nekonal, bude vyvodená zodpovednosť. Zároveň však podotkol, že zatiaľ takéto informácie nemá potvrdené. „Zhromažďujeme všetky informácie, ktoré sú relevantné na posúdenie prípadnej zodpovednosti jednotlivých funkcionárov vo vzťahu ku konkrétnemu policajtovi,“ spresnil.

 

 

Pôvodná správa

 

Policajti po streľbe, ku ktorej došlo v pondelok podvečer, zadržali podozrivú osobu. Informoval o tom v utorok hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik. Dodal, že bližšie informácie aktuálne nemôže poskytnúť.

 

 

Pri incidente mal policajt zastreliť svojho kolegu Filipa pri čerpacej stanici, predchádzať jej mala výmena názorov. Svedok pre TV Markíza povedal, že počul približne 10 výstrelov. Páchateľom by mal byť Martin Turčan, ktorého zadržali v Partizánskej Ľupči. Na miesto poslali aj vyjednávača, pretože sa obávali, že si siahne na život. 

 

Podľa televízie je strelec synom prešovskej primátorky Andrey Turčanovej a v minulosti mal psychické problémy. V pondelok sa vraj správal v práci zvláštne a jeho kolega žiadal, aby mu odobrali zbraň. 

 

Prečítajte si tiež: Polícia zasahovala pred parlamentom! Ozbrojený muž sa chcel stretnúť s Borisom Kollárom

 


 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies