Slovensko by mohlo darovať tanky Ukrajine. Naď má však podmienku!

NETKY.SK • 8 Jún 2022, 14:35 • 2 min
Slovensko by mohlo darovať tanky Ukrajine. Naď má však podmienku!

BRATISLAVA – Slovensko by bolo ochotné poskytnúť Ukrajine tanky T-72 iba v prípade, že za každý tank dostane okamžitú náhradu v podobe tanku západného typu.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z vyjadrenia ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO) po stredajšom rokovaní vlády. „Reagujeme na ponuky, ktoré prichádzajú. Hľadáme riešenie, ktoré bude nápomocné pre Ukrajinu a zároveň bude rešpektovať obranné potreby Slovenskej republiky,“ načrtol.

 

img

Tank T - 72

 

Húfnice Zuzana 2, ktoré Slovensko predalo Ukrajine, sú podľa ministra ešte na produkčnej linke. V dohľadnej dobe sa má ukončiť výroba prvých z nich. Presné termíny dodania na Ukrajinu nechcel komentovať.

 

Minister vyzdvihol aj odsúhlasenie dlhodobého plánu rozvoja rezortu obrany na vláde. „Je to ďalší systémový prvok v nastavovaní obrany Slovenskej republiky,“ skonštatoval. Témou stredajšej bezpečnostnej rady bola podľa Naďa najmä situácia na Ukrajine.

 

Možno vás zaujme: Český premiér prijal novú maďarskú prezidentku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies