Vo Veľkej Británii prešli na vzdelávací systém ZSSR

NETKY.SK • 5 Október 2019, 11:30 • 2 min
Vo Veľkej Británii prešli na vzdelávací systém ZSSR

RIA Novosti – V čase, keď Rusko oslavuje 10 rokov od zavedenia jedinej štátnej skúšky, Spojené kráľovstvo v plnej miere dokončuje prechod na sovietsky systém vzdelávania. Teraz všetky britské deti sa učia z vynikajúcich učebníc Rosenthala, Landaua a Kolmogorova.

slovakia

left justify in out

            Ministerka školstva Anglicka Justina Greeningová uviedla, že všetky britské stredné školy a tiež najprestížnejšie a najmodernejšie vzdelávacie inštitúcie v krajine nakoniec prešli na vzdelávací systém ZSSR.

 

           Briti ocenili všetky výhody sovietskeho vzdelávajúceho systému už v 80. rokoch minulého storočia, keď začal postupný proces pádu železnej opony. Teraz všetky britské deti sa učia z geniálnych učebníc Rosenthala, Landaua a Kolmogorova.

 

           Ako uviedlo ministerstvo školstva Veľkej Británii, po dôkladnom preklade sovietskych učebníc pri zachovaní ich obsahu sa úroveň vedomosti žiakov výrazne zlepšila – absolventi najelitnejších a najprestížnejších škôl kontinentálnej Európy demonštrujú vynikajúci výkon.

 

          Ukázalo sa, že deti najvplyvnejších ľudí z celého sveta, ktoré študujú na školách Eaton vo Veľkej Británii, študujú podľa sovietskeho systému vzdelávania. Okrem toho, Spojené kráľovstvo na tomto sa nebude zastavovať, plánujú prejsť k podobným zmenám aj na vysokých školách. Napríklad v krajine sa objaví titul kandidáta vied – predtým to bolo vlastné iba v Sovietskom zväze.

 

          Anglické ministerstvo školského vzdelávania taktiež poďakovalo ruským kolegom za to, že do ruského školského systému zaviedli niektoré aspekty zo západných štandardov.

 „V situácii, keď na Západe berú všetko, čo je najlepšie na Východe, a naopak, vo svete určite nastane stabilita a bezpečnosť“,- poznamenala Greeningová.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies