REPORTÁŽ Zuzana Haasová sa po tretíkrát vydala a Netky boli pri tom! Pozrite sa, aké majú obrúčky!

NETKY.SK • 13 Február 2022, 12:00 • 2 min
REPORTÁŽ Zuzana Haasová sa po tretíkrát vydala a Netky boli pri tom! Pozrite sa, aké majú obrúčky!

V krásnych bielych šatách povedala áno dlhoročnému kamarátovi – husľovému virtuózovi Viliamovi Schowanetzovi. Pozrite si rozhovor s mladomanželmi! Dozviete sa, aké majú špeciálne obrúčky, čo si o ich sobáši myslí Zuzkina dcéra Romanka a ako Viliam pomáha Zuzke v jej dlhoročnej chorobe!

slovakia

left justify in out

 

 

Herečka, spisovateľka, režisérka a speváčka Zuzana Haasová sa už ako 6-ročná objavila v niekoľkých televíznych seriáloch. Vďaka svojmu príjemnému hlasu sa jej podarilo rozbehnúť aj kariéru v rádiu. Účinkovala v množstve bratislavských divadiel - v divadle L+S, v Astorke, v Aréne, V putovnom divadle HAAF sa uplatnila tiež ako autorka mnohých predstavení. Talentovaná Zuzana má teraz veľkú životnú novinku – vydala sa za svojho dlhoročného kamaráta Viliama Schowanetza.

 

„Volám sa Zuzana Schowanetz Haasová. Je to veľmi ťažké meno, ale dlho som ho trénovala. Stále sa pýtam, že ako sa to vlastne volám,“ s úsmevom hovorí  Zuzka.

 

img

 

 

„Zobrali sme sa ešte minulý rok. Bolo to v lockdowne, takže v takom úzkom kruhu. Boli tam naši najlepší priatelia. Môj priateľ kvôli tomu pricestoval z Nemecka napriek všetkým obmedzeniam,“ hovorí Zuzkin manžel Viliam Schowanetz. 

 

Na svadbe nechýbala ani Zuzkina dcéra Romana, ktorá sa rovnako venuje hudbe.

 

„Svadba bola výborná, sranda bola a všetko super. S Viliamom sa poznáme a sme už zohratí. Vždy sa spojíme proti mamine alebo sa navzájom doberáme. Viliam mi aj pomáha aj v hudbe, keď sa spýtam,“ prezradila Zuzkina dcéra Romanka Féderová.

 

Mladomanželia Zuzana a Viliam sa poznajú už dlhé roky.

 

„S Viliamom sa poznáme 25 rokov, vlastne od strednej školy – konzervatória. Boli sme kamaráti, chodila som do Slovenskej filharmónie, kde Viliam pracuje, a stále sme sa kontaktovali. Viliam ma aj pozýval na kávu, ale ja nechodím na kávu. Tak vymyslel slepačiu polievku, a tak sa to celé začalo,“ smeje sa Zuzana.

 

Zuzka zvolila na svadbu dlhé hladké biele šaty s hlbokým výstrihom a jej manžel stavil na elegantný modrý oblek. Outfity im vyberal Jozef Grondžák z Lombardi Fashion House, ktorý je dlhoročný kamarát oboch manželov.

 

img

 

Dostala som prsteň, ale žiadne diamanty. Bolo to oveľa viac. Dostala som ručne vyrezávaný prsteň, ktorý Viliam vyrezal z dreva z klavíra priamo doma v obývačke,“ neskrýva radosť Zuzana.

 

„Vyrobil som, samozrejme, dva také prstene, ktoré sme si vymenili na obrade. Ale keďže ja prstene nenosím, ako huslistovi mi to na jednej aj druhej ruke prekáža, tak sme si vybrali niečo špeciálne – krásny zlatý náramok,“ pochválil sa Viliam. 

 

img

 

Herečka a speváčka Zuzana Haasová je multižánrová osobnosť, miluje celú škálu hudby – od techna až po klasickú hudbu. Spolu s manželom si vymysleli aj vlastný hudobný projekt.

 

„Teraz máme nový kabaret, kde Viliam prešiel mojím konkurzom a zistila som, že to dá. Kabaret sa volá podľa našich mien – HaasArtSchow a mala by to byť taká vzťahová poradňa. My už máme za sebou nejaké vzťahy, a tak sa na javisku doberáme, vymieňame si názory, v ktorých sa mnohí ľudia určite nájdu. Aktuálne trénujeme choreografiu a Viliam, ktorého som nikdy nevidela tancovať, teraz tancuje a ide mu to,“ teší sa Zuzana.

 

„Dali sme sa dokopy aj v rámci Zuzkinej kapely The Susie Haas Band. Vyskúšal som si úplne iný štýl, nedostal som žiadne noty. Akurát mi dali vypočuť, čo sa hrá, raz sme si to vyskúšali a išli sme na to. V Slovenskej filharmónii mám dirigenta a noty. V kapele som sám za seba, ale musím počúvať aj ostatných, aby som sa mohol zapasovať. Nie je to presne dané a musím improvizovať,“ doplnil Viliam.

 

img

 

Okrem herečky a speváčky je Zuzana Haasová aj autorkou – v roku 2008 vydala úspešnú knihu poézie Ďakujem mojim múzom a v roku 2019 Detskú knihu Cirkus Romána. Je jedinou hráčkou v Európe, ktorá hrá na altofóne. Okrem iného sa venuje deťom s postihnutím mentálnym a fyzickým, prostredníctvom svojho občianskeho združenia Haasky. Temperamentná Zuzana trpí od roku 1988 cukrovkou. Musí dodržiavať isté pravidlá a dávať si na seba pozor po zdravotnej stránke. Aj v chorobe je jej manžel veľkou oporou.

 

„Zuzkina choroba je stav, ktorý je nemenný a my musíme pracovať s tým, čo máme. Aby si Zuzka nemusela stále pichať inzulín, tak má na to pumpu – automat. Ten má rôzne funkcie a ja som sa s ním naučil narábať. Takže keď je to potrebné, tak ho obsluhujem. Alebo keď Zuzka spí a príde tam nejaké varovanie, tak to riešim za ňu, aby sa ona nemusela vstávať,“ vysvetľuje Viliam.

 

img

 

„Niekedy sa zobudím a Viliam niečo mačká na mojej pumpe... Stará sa o mňa, rozumie sa tomu a keďže ho to zaujíma, tak tým pádom mi vie kedykoľvek pomôcť,“ uzatvára vždy usmiata Zuzana.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona