Podľa Remišovej si Pellegrini pletie právomoci orgánov

NETKY.SK • 16 Jún 2020, 16:57 • 2 min
Podľa Remišovej si Pellegrini pletie právomoci orgánov

BRATISLAVA - Zdá sa, že podpredseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD) si pletie úlohy a právomoci orgánov činných v trestnom konaní. Podpredsedníčka vlády SR pre investície a informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí) tak reagovala na obvinenie Pellegriniho a poslanca Národnej rady SR Richarda Rašiho (Smer-SD), že raziou v Národnej agentúre pre sieťové a elektronické služby (NASES) ohrozila bezpečnosť štátu.

slovakia

left justify in out

Remišovej vyjadrenie 

Dodala, že žiadny minister nemôže polícii nariadiť ani zakázať operáciu na nejakom úrade. "Polícia koná na základe vyšetrovania a pod dohľadom prokuratúry. Obe inštitúcie vedú nominanti strany Smer," napísala Remišová na sociálnej sieti.

 

 

Pochybné zariadenia? 

Pellegrini a Raši podľa vicepremiérky cítia, že im tečie do topánok. "Na úrade podpredsedu vlády, ktorý obaja riadili, vo vládnej sieti Govnet zostali po bývalej vláde nainštalované zariadenia, ktoré dnes skúma polícia a zisťuje, komu patria a čo tieto zariadenia robili," tvrdí. Podľa svojich slov rovnako ako celá verejnosť čaká na výsledky skúmania zariadení. Pýta sa, čie záujmy poslanci kryjú.

 

img

 

Opozícia plánuje podať trestné oznámenie

Remišová podľa Pellegriniho a Rašiho ohrozila raziou v NASES bezpečnosť štátu, pričom jej asistoval premiér Igor Matovič (OĽaNO). Plánujú podať trestné oznámenie za zneužitie právomoci verejného činiteľa. Dôvodom má byť aj to, že ak boli tieto zariadenia legálne, tak mohla vicepremiérka demaskovať operáciu tajnej služby.

 

img

 

Policajný zásah 

Policajti Národnej kriminálnej agentúry zadržali minulý týždeň pri akcii v NASES štyri osoby. Podľa medializovaných informácií mala polícia podozrenie, že štátna počítačová sieť Govnet bola celá odpočúvaná prostredníctvom zariadení, ktoré pri akcii skonfiškovali. Štvoricu zadržaných však policajti následne prepustili bez obvinenia. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) zároveň potvrdil, že Vojenské spravodajstvo bolo v minulosti požiadané o audit vnútornej bezpečnosti štátnych inštitúcií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies