Matovič: Favoritom na ministra zdravotníctva je Krajčí

NETKY.SK • 8 Marec 2020, 14:45 • 2 min
Matovič: Favoritom na ministra zdravotníctva je Krajčí

BRATISLAVA - Favoritom lídra OĽaNO Igora Matoviča na post ministra zdravotníctva je Marek Krajčí. V nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo to uviedol Matovič, ktorého prezidentka SR Zuzana Čaputová poverila zostavením vlády. Poznamenal, že v hre je niekoľko mien, konkretizovať nechcel.

slovakia

left justify in out

"Vyberáme z dvoch - troch kandidátov, ale Marek Krajčí je hlavným favoritom. Myslím si, že som to celkom slušne prehnal, keď som už jedno meno prezradil," povedal Matovič, podľa ktorého je jeho hnutie jediným, ktoré o tento rezort prejavilo záujem. Mrzí ho to, ale rozumie, že z hľadiska politických bodov je to "nešťastné" ministerstvo a zodpovednosti sa neboja.

 

Zopakoval, že pre hnutie je jednou z priorít rezort vnútra, podľa neho však nie je ešte nič dohodnuté. Rovnako nechcel hovoriť o žiadnych menách v súvislosti s jednotlivými ministerstvami. "Kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič. Nikto nemá nič sľúbené,"

skonštatoval. V diskusii napríklad nevylúčil, že Štefan Holý zo Sme rodina by sa mohol stať ministrom dopravy. V hre však bude len v prípade, keď ustojí vypočutie aj zo strany ekonomických expertov. "Keď to ustojí, bude v hre, keď to neustojí. nebude v hre," povedal.

 

img

 

Nechal sa tiež počuť, že chce "brzdiť" budúceho šéfa rezortu školstva, aby sa opäť nešlo do reforiem bez rozmyslu.

 

Potenciálni koaliční partneri rokujú tiež podľa neho napríklad aj o zmene systému na polícii či generálnej prokuratúre, nič konkrétne však ešte dohodnuté podľa neho nie je. Je však otvorený názorom ostatných partnerov. Na margo špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorému sa mandát končí budúci rok, povedal, že by si mal uvedomiť svoje skóre a uvoľniť miesto niekomu lepšiemu aj skôr. "V dobrom by sa mohol porúčať," uviedol Matovič s tým, že sa s ním plánuje ešte stretnúť.

 

Vrátenie objednaných stíhačiek F16 Američanom považuje za dramaticky lacnejšie, či je to reálne, sa podľa neho ešte uvidí. Noviny, ktoré chce posielať občanom o hospodárení vlády, chce platiť zo štátnej kasy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies