Slovenskí stredoškoláci vyjdu koncom týždňa do ulíc na protest za ochranu klímy

NETKY.SK • 14 Marec 2019, 15:43 • 2 min
Slovenskí stredoškoláci vyjdu koncom týždňa do ulíc na protest za ochranu klímy

BRATISLAVA - Mladá aktivistka Greta Thunberg možno ani netušila, čo spôsobí jej protest za klimatické zmeny. Inšpirovala tým mnohé mlade generácie aj na Slovensku. Počas piatku sa v uliciach Bratislavy, Košíc, Žiliny a Liptovského Mikuláša objavia mladí študenti, ktorí sa tak pripoja k boju za lepšiu planétu v rámci študentského hnutia rozšírenom už po celom svete Fridays For Future.

slovakia

left justify in out

"Našou absenciou na vyučovaní chceme upozorniť, že klimatické zmeny ohrozujú najmä našu budúcnosť. Chceme tak vyjadriť hlboké znepokojenie nad súčasným alarmujúcim postojom k hrozbám klimatických zmien,“ uviedli usporiadatelia akcie z občianskeho združenia Diera do sveta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tento piatok štajkujeme! V parku pred mestskym uradom! #fridaysforfuture #climatestrike

Príspevok, ktorý zdieľa diera do sveta (@dieradosveta),

 

Hlavnými požiadavkami študentov je okamžité zastavenie využívania fosilných palív a udržanie otepľovania pod 1,5 stupňa Celzia. Tieto zmeny sa však musia prijať globálnej úrovni a byť súčasťou medzinárodnej zmuvy, ktorá by platila všade na svete.

 

img


"Chceme apelovať na vlády po celom svete, aby začali brať súčasnú klimatickú krízu vážne. Je potrebné, aby predstavitelia našej vlády začali reagovať zmenou politík, ktoré zabezpečia bezpečnú budúcnosť planéty pre nás všetkých," uviedli organizátori vo vyhlásení.

 

Na zajtrajší deň je po celom svete takmer v 40 krajinaćh zvolaných viac ako 950 akcií tohto charakteru. Začiatok štrajku je naplánovaný na 10 hodinu doobedu. V Bratislave sa bude konať na Námestí SNP, v Žiline na Mariánskom námestí, v Liptovskom Mikuláši pred Mestským úradom a v Košiciach na Hlavnej ulici.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies