Pri Kalifornskom polostrove sa sformovala tropická búrka Andres

NETKY.SK • 10 Máj 2021, 11:29 • 2 min
Pri Kalifornskom polostrove sa sformovala tropická búrka Andres

MEXICO CITY - Pri juhozápadnom pobreží Mexika, asi tisíc kilometrov od Kalifornského polostrova, sa sformovala tropická búrka Andres.

slovakia

left justify in out

Podľa amerického Národného strediska pre hurikány je nepravdepodobné, že bude predstavovať akékoľvek nebezpečenstvo pre pevninu. Andres by mal podľa NHC zostať na otvorenom mori a postupne zamieriť do otvorenej časti Tichého oceána. Podľa prognostikov by mal v priebehu utorka  zoslabnúť na minimum.

 

 

img

V priebehu minuloročnej sezóny zaznamenali druhý najvyšší počet hurikánov v histórii. Až 13 búrok prerástlo do štádia hurikánu, pričom sa vyskytlo šesť veľkých hurikánov 3. kategórie s rýchlosťou vetra viac ako 178 km/h.

 

Prečítajte si tiež: Veterná búrka Eugen zasiahla Európu. Dorazí aj na Slovensko?

Svetová meteorologická organizácia každoročne pripravuje pre tropické búrky 21 mužských a ženských mien, ktoré sa striedajú v abecednom poradí. Silná vlaňajšia sezóna hurikánov spôsobila, že meteorológovia museli v polovici septembra pri ich pomenovávaní druhý raz v histórii pristúpiť k použitiu písmen gréckej abecedy. Sezóna hurikánov trvá od 1. júna do 30. novembra, aj keď búrky sa môžu vytvárať aj mimo tohto obdobia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies