Slovenská pošta si prenajme autá najviac za 22,4 mil. eur

NETKY.SK • 23 Marec 2014, 10:09 • 2 min
Slovenská pošta si prenajme autá najviac za 22,4 mil. eur

BRATISLAVA - Slovenská pošta uzavrela rámcové zmluvy na operatívny lízing vozidiel s firmami Arval Slovakia a LeasePlan Slovakia. Tie na celý predmet zákazky predložili cenové ponuky 22,75 mil. eur, resp. 22,45 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Predpokladaná cena štvorročnej zákazky bola 24,88 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Slovenská pošta, a.s. si chce prenajať osobné a úžitkové automobily na štyri roky maximálne za 22,4 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Na základe tendra rozdeleného na dve časti uzavrela nedávno Slovenská pošta rámcové zmluvy s firmami Arval Slovakia, s.r.o. a LeasePlan Slovakia, s.r.o. so sídlom v Bratislave. Tie na celý predmet zákazky predložili cenové ponuky 22,75 mil. eur, resp. 22,45 mil. eur bez dane. Predpokladaná cena verejnej súťaže na operatívny lízing vozidiel, vrátane súvisiacich služieb, bola 24,88 mil. eur bez dane.

 

Na základe uzavretých rámcových zmlúv nenastáva plnenie zákazky. "Plnenie nastáva až na základe čiastkových zmlúv, uzatvorených na základe výsledkov elektronických aukcií na jednotlivé typy vozidiel, vždy iba s jedným uchádzačom na konkrétny typ vozidla, ktorý poskytne nižšiu cenu," informovala agentúru SITA hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová. "Účastníkmi samotných aukcií budú vždy obaja uchádzači, s ktorými boli uzatvorené rámcové zmluvy o operatívnom lízingu. Konečnú hodnotu zákazky teda možno určiť až súčtom všetkých čiastkových zmlúv, uzatvorených s oboma uchádzačmi, pričom už dnes je zrejmé, že konečná cena bude maximálne v sume 22,4 mil. eur," dodala. 

 

Slovenská pošta vyhlásila tender na operatívny lízing vozidiel vlani v októbri, pričom podľa oznámenia nemal byť rozdelený na časti. Rámcovú dohodu však predpokladala podpísať s dvoma uchádzačmi. Plánovala si prenajať na štyri roky maximálne štrnásť druhov vozidiel v celkovom počte najviac 980 kusov. Uchádzači mali preukázať, že v rokoch 2010 až 2012 prenajali najmenej deväťsto osobných alebo nákladných motorových vozidiel, vrátane súvisiacich služieb, v celkovej cene minimálne 10 mil. eur bez dane. 

 

V oboch častiach súťaže dostala pošta po jednej ponuke, hoci súťažné podklady si vyžiadalo 25 záujemcov. "Slovenská pošta mala záujem uzatvoriť zmluvy s viacerými uchádzačmi, aby tak mohla súťažiť každú objednávku formou aukcie s cieľom získania najvýhodnejšej ponuky," uviedla Pondelová. Žiadny opravný prostriedok podľa nej nebol v určenej lehote uplatnený. "Súťaž prebehla v súlade s princípmi rovnakého zaobchádzania, transparentnosti, nediskriminácie uchádzačov a princípmi hospodárnosti a efektívnosti, vrátane eAukcie," uzavrela hovorkyňa Slovenskej pošty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies