Havaroval autobus s viac ako 70 deťmi

NETKY.SK • 9 Február 2020, 12:39 • 2 min
Havaroval autobus s viac ako 70 deťmi

PRAHA - Záchranári zasahovali v nedeľu predpoludním pri dopravnej nehode dvojposchodového autobusu, ktorý pri českom mestečku Blšany v Ústeckom kraji zišiel do priekopy. Na mieste bolo niekoľko desiatok zranených, z toho jeden ťažko a šesť stredne ľahko, informoval podľa televízie Nova hovorca záchrannej služby Prokop Voleník.

slovakia

left justify in out

Vážna dopravná nehoda sa stala medzi obcami Pšov a Blšany. Vodič autobusu zišiel z bezprostredne neznámych dôvodov mimo vozovky. Prevážal vyše 70 detí, spresnil policajný hovorca Daniel Vítek.

 

Podľa hovorcu záchrannej služby utrpelo zranenia 69 stredoškolákov - jeden ťažké, šiesti stredne ťažké a 62 ďalších zranenia ľahké.

Na mieste zasahovali záchranári z Ústeckého a Stredočeského kraja.

 

img

 

Bol vyslaný aj vrtuľník, ale pre nepriaznivé počasie nemohol pristáť. Deti, ktoré v autobuse cestovali, majú 15-18 rokov, približuje spravodajský server TV Nova.

 

Na mieste zasahovali policajti, hasiči a záchranári a prišiel aj krízový hasičský autobus, doplnil policajný hovorca. Cestná komunikácia bola sčasti uzavretá a premávka presmerovaná.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona