Súčasná vláda má na dnešnom programe svoje posledné zasadnutie

NETKY.SK • 19 Marec 2020, 06:15 • 2 min
Súčasná vláda má na dnešnom programe svoje posledné zasadnutie

BRATISLAVA - Kabinet súčasného premiéra Slovenskej republiky Petra Pellegriniho zasadne dnes o 14. hodine posledný raz. Program by mal byť venovaný odovzdávaniu štátnych tajomníkov a lúčeniu sa.

slovakia

left justify in out

Najbližší program 

V piatok (20. 3.) podá končiaca sa vláda demisiu, v tento deň sa bude konať aj ustanovujúca schôdza Národnej rady (NR) SR. Nový vládny kabinet budúceho premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) vymenuje prezidentka SR Zuzana Čaputová v sobotu (21. 3.).

 

Vyjadrenie dosluhujúceho premiéra SR

"Vláda vo štvrtok urobí ešte niekoľko oficiálnych aktov, keďže sa v piatok blíži demisia. Ak sa v krajine nič mimoriadne nestane, budeme sa venovať v programe len odvolaniu štátnych tajomníkov a definitívnemu rozlúčeniu sa," priblížil dosluhujúci premiér Pellegrini. V piatok sa podľa jeho slov budú realizovať všetky ústavnoprávne kroky na prevzatie moci novou vládou, ktorú budú tvoriť hnutia či strany OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí.

 

img

 

Pellegrini deklaruje, že ministerstvo zdravotníctva a ministerstvo vnútra budú verejnosti naďalej poskytovať nové informácie o vývoji situácie k novému koronavírusu vrátane aktualizovaného počtu nakazených.

 

Program nových poslancov 

Zvolení poslanci Národnej rady (NR) SR sa budú v dnešných hodinách školiť v súvislosti s činnosťou a organizáciou parlamentu a vybavujú si základné personálne náležitosti. Budú im už taktiež k dispozícii aj poslanecké klubovne, parkovanie a ubytovanie, ak naň majú nárok.

 

img

 

Opatrenia v budove NRSR

Piatková (20. 3.) ustanovujúca schôdza NR SR, na ktorej sa poslanci ujmú mandátov, sa bude konať za prísnych bezpečnostných a preventívnych opatrení. Dôvodom opatrení je situácia s novým koronavírusom. Novozvolení poslanci si budú musieť pred vstupom do rokovacej sály počas ustanovujúcej schôdze vydezinfikovať ruky, nasadiť ochranné rukavice a rúška na tvár.

 

img

 

Budova parlamentu už niekoľko dní funguje v núdzovom režime. Vstupovať do nej môžu len zamestnanci kancelárie parlamentu a poslanci. Zrušené sú všetky prehliadky, obmedzené sú aj vstupy pre novinárov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona