Slovenská katolícka charita si pripomenie 2 roky od vypuknutia vojny na Ukrajine podujatím "Srdcom za Mier"

NETKY.SK • 21 Február 2024, 10:46 • 2 min
Slovenská katolícka charita si pripomenie 2 roky od vypuknutia vojny na Ukrajine podujatím "Srdcom za Mier"

RBATISLAVA - Slovenská katolícka charita si pripomenie 2 roky od vypuknutia vojny na Ukrajine podujatím "Srdcom za Mier", ktoré sa uskutoční vo štvrtok, 22. februára 2024 na Hlavnom námestí v Bratislave. V tento deň si pripomíname dôsledky vojny a zdôrazňujeme potrebu solidarity s tými, ktorí trpia.

slovakia

left justify in out

Podujatie sa začne o 17:00 a pozývame všetkých, aby sa zúčastnili na pietnej spomienke. Počas nej bude vytvorené srdce zo 730 horiacich sviečok, reprezentujúcich počet dní od vypuknutia vojny. Toto symbolické gesto vyjadruje našu trvalú solidaritu nielen s obeťami vojny na Ukrajine a ich rodinami, ale aj obeťami vojnových konfliktov na celom svete.

V spolupráci s hlavným mestom Slovenska Bratislavou primátorom Matúšom Vallom, ktorý nad podujatím prevzal záštitu sa Slovenská katolícka charita pripája k susednej Viedni, kde podujatie organizuje ich partnerská Charita Viedeň. Pre ukážku toho, čo môžu účastníci očakávať, si môžete pozrieť minuloročné podujatie ich partnerskej organizácie na nasledujúcom odkaze: https://www.tiktok.com/@caritas.wir.helfen/video/7203440052012158214.

Bratislavská arcidiecézna charita v tento deň (22. 2. 2024) pozýva verejnosť aj zamestnancov charity či dobrovoľníkov na spoločnú sv. omšu za obete vojny o 12:00 hod. v Dóme sv. Martina v Bratislave. Svätú omšu bude celebrovať pomocný biskup Bratislavskej arcidiecézy Jozef Haľko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Slovenská katolícka charita, Foto: Bratislavská arcidiecézna charita
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies