NHL: Pastrňák zariadil hetrikom triumf Bostonu nad Tampou Bay 3:2

NETKY.SK • 25 Marec 2022, 09:28 • 2 min
NHL: Pastrňák zariadil hetrikom triumf Bostonu nad Tampou Bay 3:2

NEW YORK – Český útočník David Pastrňák rozhodol tromi gólmi o triumfe hokejistov Bostonu v zámorskej NHL nad Tampou Bay 3:2. V tretej tretine zariadil obrat domácich a zaznamenal svoj 12. hetrik v profilige. Slovenský obranca Erik Černák si v drese Tampy pripísal dva mínusové body a odsedel si šesť trestných minút.

slovakia

left justify in out

Boston preskočil Tampu v boji o postup do play off

 

Pastrňák dosiahol víťazný gól 4:10 min pred koncom tretej tretiny a Boston sa vďaka tomu dostal o bod pred Tampu v boji o postup do play off vo Východnej konferencii. Pri všetkých troch góloch domácich asistoval Erik Haula. Za hostí skórovali Brandon Hagel a Steven Stamkos. Černák strávil na ľade 15:55 min, mal dve strely na bránku a päť "hitov".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boston Bruins (@nhlbruins)

 

Dallas vyhral na ľade Caroliny, skvelý debut zažil brankár Wedgewood

 

Dallas v zostave s Mariánom Studeničom i Andrejom Sekerom uspel na ľade Caroliny 4:3 po nájazdoch. Víťazný debut v novom drese po výmene z Arizony si pripísal brankár Scott Wedgewood, ktorý zneškodnil 44 striel i všetky tri pokusy súpera v nájazdoch. Prekonal tak doterajší klubový rekord v počte zásahov v premiérovom dueli, doterajšie maximum bolo 43 v podaní Jona Caseyho za vtedajšiu. Minnesotu North Stars pred takmer 38 rokmi. V nájazdoch rozhodol o výhre Dallasu Tyler Seguin. Dva zásahy si pripísal Roope Hintz, rovnakú bilanciu mal v drese Caroliny Nino Niederreiter. Sekera odohral 11:35 min, Studenič o 18 sekúnd menej, obaja bez bodového zápisu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dallas Stars (@dallasstars)

 

Islanders uspeli v zápase proti Detroitu, Chára odohral vyše 21 minút

 

Zdeno Chára zaznamenal dva plusové body pri víťazstve New Yorku Islanders nad Detroitom 5:2. K šiestemu domácemu triumfu "ostrovanov" za sebou prispel dvoma gólmi Brock Nelson. Už po deviatich sekundách hry poslal Islanders do vedenia Anthony Beauvillier a dosiahol druhý najrýchlejší gól v klubovej histórii. Anders Lee mal tri asistencie, brankár Iľja Sorokin predviedol 37 zákrokov. Chára hral viac ako 21 minút, mal jednu strelu na bránku.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies