Matovičovi vraj výrobca vakcíny Sputnik V ponúkol zrušenie zmluvy

NETKY.SK • 4 Marec 2021, 10:22 • 2 min
Matovičovi  vraj výrobca vakcíny Sputnik V ponúkol zrušenie zmluvy

SLOVENSKO - Výrobca vakcíny Sputnik V ponúkol Matovičovi zrušenie celej akcie. Podľa Matoviča by to bola chyba.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Igor Matovič zverejnil na sociálnej sieti, že výrobca vakcíny Sputnik V ponúkol Slovensku zrušiť zmluvu na zabezpečenie dvoch miliónov vakcín.

 

img

 

Túto ponuku dostal v stredu 3. marca neskoro večer. Výrobca vakcíny tak údajne urobil z dôvodu, že vakcína je na Slovensku predmetom nenávisti a koaliční partneri hrozia „až“ rozpadom vlády.

 

img

 

Podobný článok: S ruskou vakcínou Sputnik V nemusia byť spájané len zdravotné riziká, ale aj problémy s cestovaním v rámci EÚ

 

"Včera neskoro večer som dostal od výrobcu vakcíny Sputnik V oficiálnu ponuku, že v situácii, keď má byť ich vakcína na Slovensku predmetom takej nenávisti, že koaliční partneri hrozia až rozpadom vlády, sú ochotní ešte dnes zrušiť celú zmluvu na zabezpečenie 2 000 000 vakcín. Bez akýchkoľvek sankcií voči Slovensku a s dovetkom, že 40 krajín, ktoré na Sputnik V čakajú, sa o vakcíny určené pre ľudí na Slovensku pobijú," napísal Matovič.


Osobne ich vraj plne chápe, ak by bol na ich mieste, tiež by mu bolo nepríjemné, ak by jeho liek, ktorý zachraňuje životy, niekto zneužíval na politické zápasy. 


"Tak poprosím kolegov, nech sa rýchlo (ešte dnes) vyjadria a nezávislé médiá, nech umožnia svojim čitateľom tiež vyjadriť názor. Váš názor? Môj? Bola by to najväčšia chyba, akú by sme mohli spraviť," uzavrel prezatiaľ celú vec premiér.

 

Súvisiaci článok: ROZHOVOR: Baránek označil výroky o hybridnej vojne pre Sputnik V za hlúposti, nákup ruskej vakcíny podporuje




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies