Rozvodovosť stúpa, príčinou je tento fenomén modernej doby

NETKY.SK • 20 Marec 2019, 12:13 • 2 min
Rozvodovosť stúpa, príčinou je tento fenomén modernej doby

Dlhodobé vzťahy začínajú byť raritou. Prečo? Máme zvláštne priority...

slovakia

left justify in out

Ľudia sa za posledné desaťročia veľmi zmenili. Zmenilo sa totiž fungovanie spoločnosti, čo nás významne ovplyvnilo. No žiaľ, nie v tom najlepšom zmysle slova. A to najmä čo sa týka medziľudských vzťahov.

 

Odborníci hovoria o takzvanej bunkovej spoločnosti. Každý si žijeme v tej svojej malej „bunke“, oddelení od ostatných. Socializácia už neprebieha tak ako kedysi, výhradne osobným kontaktom. Uzavreli sme sa do svojich svetov, svetov sociálnych sietí. Tam teraz prebieha náš život. Česť výnimkám.

 

img

 

Odkiaľ sa dozvedáte o činnosti, úspechoch, neúspechoch, dovolenkách a výletoch svojich známych? Nuž, najčastejšie práve tak, že sa vám ich „dychberúca“ fotografia objaví na facebookovej nástenke. A vy rolujete a rolujete, kontrolujete čo, kde, kedy, s kým a pritom zabúdate, že vedľa vás práve sedí niekto „skutočný“.

 

Takto nejako opisujú súčasnú situáciu partnerských vzťahov aj britskí sociológovia a psychológovia. Štatistiky totiž hovoria, že 50 percent rozvodov sa týka práve ľudí vo veku 25-35 rokov, teda takzvaných mileniálov, ktorí sú aktívnymi používateľmi sociálnych sietí. Na svojich smartfónoch sú závislí, trávia s nimi neúmerne veľa času, ktorý by mali venovať človeku, s ktorým žijú. Ale nerobia tak. Preto sa odcudzia a dochádza k rozvodom.

 

img

 

Zrejme nastal čas, aby sme sa zamysleli a prehodnotili, čo by v našich životoch malo byť skutočnou prioritou. Či prikrášlené a z reality vytrhnuté „príbehy“ našich priateľov na sociálnych sieťach alebo tí, ktorí tu pre nás skutočne sú.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies