Slovenská filharmónia otvára sezónu

NETKY.SK • 8 September 2013, 10:00 • 2 min
Slovenská filharmónia otvára sezónu

BRATISLAVA - 65. sezónu Slovenskej filharmónie otvorí koncert venovaný 1 150. výročiu príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie.

slovakia

left justify in out

Slovenská filharmónia avizuje prvé koncerty v novej sezóne na budúci týždeň. Sériu prvých vystúpení v bratislavskej Redute v 65. sezóne filharmónie otvoria v stredu 11. septembra Slovenská filharmónia a Slovenský filharmonický zbor. Pod taktovkou stáleho hosťujúceho dirigenta Leoša Svárovského zaznie od 19:00 v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie oratórium Cirillo-Metodiada. Dielo pre recitátora, veľký miešaný zbor a symfonický orchester, podľa rovnomenného eposu Jána Hollého skomponoval slovenský hudobný skladateľ Egon Krák pri príležitosti tohtoročných osláv 1 150. výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie. Recitátorom bude herec Štefan Bučko. Oratórium malo premiéru v júli v Nitre a v Terchovej počas 24. ročníka Cyrilometodských dní v Terchovej, agentúru SITA o tom informovala tlačová tajomníčka Slovenskej filharmónie Martina Tolstova.

Druhý Mimoriadny koncert Slovenskej filharmónie zaznie v Malej sále Slovenskej filharmónie v bratislavskej Redute v sobotu 14. septembra. Členovia Slovenského komorného orchestra Bohdana Warchala pod umeleckým vedením Ewalda Danela pozývajú na Koncert venovaný zdravotne postihnutým. Program koncertu je zostavený z populárnych diel klasickej hudby, skladieb Mozarta a Straussa a na koncerte, ktorý sa začne o 16:00, zaznie aj výber piesní Jaroslava Ježka. 

Členovia Slovenského komorného orchestra Bohdana Warchala a Slovenského filharmonického zboru  pozývajú aj na prvý chrámový koncert v piatok 13. septembra do bratislavského Kostola Nanebovzatia Panny Márie, do Blumentálu. Tu v ich interpretácii zaznejú Biblické písně op. 99 Antonína Dvořáka a Omša sv. Cyrila a Metoda Michaela Haydna. Koncert sa v Blumentáli začne o 19:30. Vstupenky na septembrové koncerty sú v predaji v pokladnici Slovenskej filharmónie a cez portál https://www.návštevník.sk alebo hodinu pred koncertom v mieste jeho konania. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies