REPORTÁŽ: Fantastickú atmosféru festivalu MALÝ ŽÁKOVIC si užili fanúšikovia aj kapely!

NETKY.SK • 3 August 2021, 15:47 • 2 min
REPORTÁŽ: Fantastickú atmosféru festivalu MALÝ ŽÁKOVIC si užili fanúšikovia aj kapely!

Eufória a radosť! Tak sa cítili účinkujúci a fanúšikovia na festivale MALÝ ŽÁKOVIC v Trenčianskych Bohuslaviciach. Napriek obmedzeniam si fantastickú atmosféru rodinného festivalu užili všetci na pódiu aj pod ním. ŽÁKOVIC roztancovali domáci obľúbenci HEX a kapely Polemic, Para a Le Payaco. O dokonalú zábavu sa postarali Vrbovskí Víťazi, Saténové ruky, Bad Karma Boy, Žena z lesoparku, Trolejboys, Genuine Jacks, Random Choices, Parketový Lev a Box.

slovakia

left justify in out

img

 

Najlepší malý festival na Slovensku ŽÁKOVIC OPEN v malebnom prostredí Bošáckej doliny má za sebou vydarený 21. ročník. Program prvého dňa odštartovali skupiny Random Choices a Parketový Lev. Potom už ŽÁKOVICké publikum zabávala hudobno-pracovná skupina Vrbovskí Víťazi na čele s famóznym Braňom Jobusom. Kapela hrá vlastný hudobný štýl - priemyselný folklór na doma skonštruovaných hudobných nástrojoch, ktoré vyrába Braňov brat Andrej Jobus.

 

„Na ŽÁKOVICi sme hrali po druhýkrát. Je to festival o priateľskom stretávaní sa a to sa tu deje od prvej minúty, čo sme tu. Je cítiť, že ľudia sú nenabažení a humor a hudba im chýbali. Takže sú tu výbuchy eufórie a radosti. Mňa to veľmi baví, vychutnávam si to,“ tešil sa Braňo Jobus.

 

img

 

Bratislavská skupina Le Payaco predstavila naživo nový album Pohybliví v nehybnom za ktorý získala Cenu Anděl aj dve ceny Radio Head Awards. Chalani sa predstavili v rozšírenej zostave.
 
„Na publikum sme sa tešili. Zahrali sme dve tretiny z nového albumu, čiže šesť pesničiek vrátane titulnej Pohybliví v nehybnom, Ráno, Nemusíš sa báť. Museli sme rozšíriť zostavu, pretože nezvládam hrať na dvoch klávesoch a ešte aj na gitare. Takže sme si pozvali Jerguša Oravca, ktorého považujem za jedného z najlepších muzikantov,“
skonštatoval Tomáš Sloboda.
 
Zárukou kvality a skvelej zábavy je skupina Polemic. Návštevníkov festivalu roztancovali energické hity Ona je taká, Ja som to vedel či Komplikovaná.
 

„Teraz, keď sme desať mesiacov nemali priamy kontakt s publikom, sme si koncert neuveriteľne užili. Čistá eufória ako od nás, tak z publika. Dojalo ma, keď sme dohrali posledný prídavok a už bolo jasné, že ďalej hrať nebudeme môcť, ale publikum stále kričalo Polemic, Polemic. Toto nám fakt veľmi chýbalo. Veľká vďaka, ŽÁKOVICké publikum,“ neskrýval radosť Braňo Bajza z Polemicu.

 

img

 

Piatkový program zakončila bratislavská formácia Žena z lesoparku na čele s Petrom Šarkanom Novákom. Druhý deň festivalu odštartoval Braňo Jobus programom pre deti. Hudobník a spisovateľ má na konte 19 detských kníh, z ktorých sa predalo už vyše 90-tisíc kusov. Na jeho rozprávaniach sa zabavili malí aj veľkí. Porciu rock'n'rollu pridala z pódia skupina Genuine Jacks, ktorú vystriedala bratislavská formácia Saténové ruky, ktorá na ŽÁKOVICi zahrala aj skladby z nového albumu Lom.

 

„Saténové ruky oslavujú desaťročnicu existencie. Album sme pokrstili 30. júna a je teda celkom čerstvý. Hrali sme z neho tri štvrtiny programu a testujeme, ako naň ľudia reagujú. Živé hranie nám veľmi chýbalo. Byť zavretí v štúdiu a tvoriť je veľmi príjemné, ale vo finále to, prečo to všetci robia, je stáť na pódiu a vidieť ľudí, ako počúvajú, čo hráme,“ priznal Braňo Bezák.

 

Alternatívny rock predviedla na festivale formácia Bad Karma Boy a potom už nastúpila bratislavská Para, ktorá ako vždy, roztancovala publikum hitmi Zatancuj, Abstinent, Keď ťa stretnem či Otec. Fanúšikovia ešte po odchode kapely z pódia dlho spievali pieseň Prví poslední.

 

„Para nehrala od septembra minulého roka, tak si to teraz veľmi užívame. Každý koncert si vážime, je to veľký zážitok stretnúť sa s ľuďmi. Počas korony sme stihli vytvoriť nový merch a teraz sa chystáme skladať nové skladby,“ prezradil spevák Lasky.

 

img

         

Magnetom každého ročníka ŽÁKOVICu je festivalová stálica HEX. Šarkan, Fefe, Yxo a Tybyke fanúšikom zahrali svoje najväčšie pecky. Oni sa im za to odmenili hlasným potleskom a zborovým spievaním vo všetkých skladbách. Okrem  hitov Nikdy nebolo lepšie, V piatok podvečer či Snežný pluh odpálili HEX skladbu Ciga z roku 1997 či rockovú bombu Medvedík. Megahit Keď sme sami venovali HEXáci do neba Petrovi Ďuďovi Dudákovi. MALÝ ŽÁKOVIC zakončil energický koncert kapiel Trolejboys a Box.

 

img

 

„Po dlhej pauze nás veľmi baví hrať a je to obrovské šťastie, že robíme to, čo milujeme. Som veľmi šťastný, že sa nám festival podaril urobiť tak, ako sme si to predstavovali. Vidíme, že ľudia sa chcú zabávať a že takáto akcia je pre nich balzamom na dušu. Ďakujeme všetkým fanúšikom, ktorí prišli a ktorí sa so všetkou zodpovednosťou úžasne zabávali,“ uzatvára organizátor festivalu a líder HEXu Tomáš Yxo Dohňanský.

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona