Bol krok od výhry titulu, teraz ide opäť do boja: Martin Horínek má jasný cieľ

NETKY.SK • 25 Apríl 2024, 08:35 • 2 min
Bol krok od výhry titulu, teraz ide opäť do boja: Martin Horínek má jasný cieľ

Slovenský MMA bojovník Martin Horínek sa naposledy predstavil v hlavnom zápase RFA 15, kde vyzval o titul elitného Rakúšana Arbiho Mezhidova. Napriek tomu, že sa mu podarilo súpera knockdownovať a v postoji dominoval, väčšinu zápasu strávil v spodnej pozícii na zemi. Horínek sa vracia späť do boja a uvidíme ho na spoločnej akcii RFA x IAF Warm Up v Nových Zámkoch.

slovakia

left justify in out

Úplne opačný priebeh zápasu
„Mrco“ je niekoľkonásobný majster Slovenska v zápasení, no v posledných zápasoch sa vykrištalizoval ako čistokrvný striker. V súboji s Adamom Jakubíkom a Janom Veselíkom dominoval v postoji a zaostával na zemi. Presne rovnako to dopadlo aj v jeho doposiaľ najdôležitejšom zápase kariéry s Arbim Mezhidovom.
 
Ja som očakával úplne iný priebeh zápasu. Čakal som, že ma bude biť v postoji a ja ho budem musieť hádzať. Ten zápas bol úplne naopak. On ma nahádzal a v podstate sa ma ani nedotkol. Ja som absolútne netrénoval obranu, čo je moja chyba. Aj keď som zápasník, mal som na to reagovať,“ povedal na tlačovej konferencii.

Zároveň si však zo zápasu odnáša cenné skúsenosti a vedomosť, že na túto úroveň jednoznačne má. V 1. kole bol totiž blízko k tomu, aby Mezhidova ukončil na TKO. „Dostal som nejaké skúsenosti do budúcna s tým, že tých 5 kôl tiež nie je sranda. Keby som mal niečo zmeniť tak to, že v poslednom kole by som ja hodil jeho. Možno by som si to uistil a ten zápas by mi rozhodcovia dali. S tým už človek nič neurobí, ideme ďalej a dúfam, že sa k tomu titulu ešte dostanem,“ vyhlásil odhodlaný Horínek.

Späť v zápasovom tempe
Dva mesiace po veľkom sklamaní z prehry si Martin Horínek môže napraviť chuť. Najbližšie ho čaká zápas v Nových Zámkoch, tentokrát vo vyššej váhovej kategórii. „Momentálne mám 90 kilogramov. Na to, že som ľahká váha, je to strašne veľa. Ale tým, že to chcem v catchweighte, tak sa chcem priblížiť tej 70-tke. Nejak si to dať do normálu a potom zápasiť ľahkú váhu,“ prezradil svoje plány a dôvod, prečo by chcel ísť v Nových Zámkoch dohodnutú váhu do 75 kg.

 

Zo zápasu s Mezhidovom si neodniesol žiadne zranenie, a tak by ho krátka pauza od 5-kolového duelu nemala nijak limitovať. „Trénoval som hneď po zápase, lebo nemal som žiadne vážne zranenie. Mal som minulý týždeň zapálené hrdlo, aj som si hlasivky trochu vykričal, ale všetko je v pohode. Dám hlas naspäť a idem naspäť do tréningu,“ povedal reprezentant bratislavskej OFA. Či sa mu jeho návrat podarí, zistíme už 18. mája v Nových Zámkoch. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Predpredaj a Ticketportal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA, Zdroj foto: RFA/Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies