Alice Cooper hviezdi v novom filme Fame a tvrdí, že Boh ho zachránil pred istou smrťou

NETKY.SK • 25 Október 2023, 12:00 • 2 min
Alice Cooper hviezdi v novom filme Fame a tvrdí, že Boh ho zachránil pred istou smrťou

Rocková legenda Alice Cooper je hlavnou postavou nového filmu „Fame“ (Sláva), ktorý odhaľuje, ako celosvetovo populárneho hudobníka priviedli sláva, život v prázdnom prepychu a kolotoči večierkov na pokraj skazy a nakoniec až do náručia Ježiša.

slovakia

left justify in out

Netradičný dokumentárny film evanjelistu Grega Laurieho zachytáva kariéru nielen Coopera, ale aj bejzbalovej hviezdy Darryla Strawberryho, herca Stevea McQueena, country speváka Johnnyho Casha a mnohých ďalších v snahe odpovedať na otázku: "Môže byť sláva naozaj zmyslom života a čo sa za ňou naozaj skrýva?"

"Nedávno sa uskutočnil prieskum medzi mladými ľuďmi, v ktorom sa ich pýtali, čo chcú od života najviac," povedal Greg Laurie pre CBN. "Väčšina z nich odpovedala: 'Byť bohatý a slávny'. Je to tá správna odpoveď? Náš nový film ukazuje prázdnotu honby za slávou a ako v tejto šialenej honbe zabúdame na tú skútočnú oporu a zmysel života – na Boha.“

Film má sprevádzať knihu s názvom Fame: Fortune, Failure and Faith (Sláva: šťastie, zlyhanie a viera) a mal premiéru 20. októbra na niekoľkých vybraných miestach v USA. Popisuje cestu viacerých osobností, z ktorých mnohých priviedla sláva k životnej tragédii, no niektorých aj k viere v Boha a Ježišovi.

Práve Alice Cooper sa v časoch svojej najväčšej slávy takmer upil na smrť, keď na búrlivých turné so svojou skupinou Hollywood Vampires tiekli na nekončiacich sa večierkoch litre alkoholu a užívali sa omamné látky.

Napokon dospel do štádia, že bol takmer každý deň opitý, vo veľkom užíval aj  drogy. Jeho život sa začal rozpadávať, jeho manželka Sheryl ho opustila. V dokumente Cooper opisuje, ako v najhorších štádiách svojej závislosti bol ochotný urobiť pre drogu čokoľvek.

„Mal som v duši dieru, a tú som sa snažil zaplniť. Čímkoľvek – drogami, najnovším Ferrari, krásnym domom, ženami, slávou. No tá diera sa ničím nedala zaplniť. A zrazu prišiel v živote moment, keď som si povedal – ´Moment, toto predsa nie je ono, toto nefunguje, takto to nemôže ďalej pokračovať. Ale o čom to teda všetko je?´ A vtedy zaklopal na dvere môjho života Boh.“

A Cooper išiel vo svojich spomienkach ešte ďalej: "Bol som vo svojej izbe, šňupal som kokaín, pozrel sa do zrkadla a videl som, ako mi z očí tečie krv. Neviem, či to bola halucinácia, alebo sa to naozaj stalo, ale jediné, čo som v tej vedel, bolo, že zomriem," spomína spevák. V tej chvíli podľa jeho slov zavolal na Boha a celý život sa mu zmenil.

"Obaja s manželkou sme dnes kresťania," hovorí dnes 75-ročný umelec, ktorý teraz využíva svoju popularitu na to, aby pomohol mladým ľuďom pochopiť, že Boh ich miluje a že diabol je skutočný.

"Buďte opatrní! Diabol nie je mýtus. Ja som v jeho osídlach žil. A keby nebolo Ježiša, dnes by som už bol mŕtvy. Pre mňa je Ježiš všektým,“ vyznáva sa rocková legenda.

Fame nie je prvý film Grega Laurieho, v USA je známy a mimoriadne populárny jeho snímok „Jesus Revolution“, ktorý sa napriek svojej tematike stal obrovským komerčným úspechom a dotklo sa mnohých mladých ľudí.

Alice Cooper nie je jediná rocková hviezda, ktorá sa otvorene priznáva k viere v Boha a Ježiša. Podobné svedectvo a vyznanie má za sebou aj Brian „Head“ Welch – spevák populárnej metalovej skupiny Korn, ktorá je držiteľom niekoľkých cien Grammy.

Muzikant tvrdí, že plné dva roky, predtým, než spoznal Ježiša bol na metamfetamíne. „Dnes si fičím na niečom celkom inom, na Božej láske, na nej som teraz závislý,“ tvrdí spevák. „On mi vzal závislosť a dal mi vzťah s ním, on ma dosloval vzal z popola.“

Brian na istý čas s rockovou hudbou skoncoval, no hovorí, že Boh ho povolal späť ku kapele Korn, aby tak mohlo využiť svoju popularitu a šíriť svoje svedectvo o Božej dobrote. „Dnes už po našich koncertech nenájdete u nás v šatniach alkohol a drogy, ale iba koláčiky a čokoládu, to je dnes naše najväčšie pokušenie.“

Ďalším zo slávnych mien šoubiznisu, ktoré sa za svoju vieru nehanbia a otvorene ju priznávajú je slávny herec Mark Wahlberg. „Vždy som o svojej viere hovoril, aj keď viem, že to v Hollywoode nie je veľmi populárne. Nechcem Boha nikomu vnucovať, no ani svoju vieru nebudem ukrývať, pretože mne pomohla v živote vo všetkom.“

Mark Wahlberg, ktorý v živote nebol žiadnym anjelikom a dokonca si párkrát aj posedel vo väzení za výtržnosti, tvrdí, že viera mu pomohla nájsť jeho lepšiu verziu. Dnes 51-ročný Wahlberg pred rokom opustil Hollywood a Kaliforniu a presťahoval sa do Nevady, pretože podľa jeho slov toto prostredie nebolo dobré pre jeho rodinu a chcel pre svoje deti nájsť zdravšie miesto na život.

Súčasťou Hollywoodu sa aj vďaka svojim hodnotám a viere v Boha necítia byť dnes ani herci Kevin Sorbo (predstavitel Herkula v obľúbenom seriáli) či Jim Caviezel, ktorý si zahral v Utrpení Krista aj najnovšom filmovom hite Sound of Freedom. Obidvaja otvorene hlásajú svoju kresťanskú vieru, kritizujú pomery v súčasnom Hollywoode a neľutujú, že kvôli tomu prichádzajú o teplé miesto v Hollywoode a viaceré herecké príležitosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies