Carlo Ancelotti sa po ďalšom triumfe v Lige majstrov zapísal do histórie

NETKY.SK • 29 Máj 2022, 11:49 • 2 min
Carlo Ancelotti sa po ďalšom triumfe v Lige majstrov zapísal do histórie

PARÍŽ – Včerajší triumf Realu Madrid nad Liverpoolom (1:0) vo finále milionárskej súťaže v Parku princov urobil z trénera kráľovského klubu Carla Ancelottiho najúspešnejšieho kormidelníka v histórii súťaže.

slovakia

left justify in out

Finálový zápas, ktorý pred úvodným hvizdom ovplyvnili problémy s nespratnými fanúšikmi, naklonil v 59. minúte v prospech Realu Vinícius Junior. Pre talianskeho trénera išlo o zavŕšenie úspešného návratu do klubu, ktorý po šiestich rokoch opäť prevzal pred touto sezónou. V nej doviedol Biely balet aj ligovému titulu a rovnako ako v roku 2014 aj k triumfu v Lige majstrov.

 

 

Šesťdesiatdvaročný stratég sa vďaka štvrtému víťazstvu v prestížnej súťaži stal najúspešnejším koučom v histórii LM a po parížskom finále hovoril o šťastí, že v slávnom klube dostal ďalšiu šancu. Medzi rekordmanov sa zapísalo aj osem hráčov Realu. „Máme za sebou skvelú sezónu, nemôžem tomu uveriť. Bol to náročný zápas, hlavne v prvom polčase sme boli pod veľkým tlakom. Rozhodlo však naše odhodlanie, v obrane sme hrali výborne. Nakoniec to vyšlo, vyhrali sme zaslúžene,“ prezradil v rozhovore pre stanicu BT Sport.

 

 

Ancelotti vytvoril rekord už piatym postupom do finále, ktorý jeho tím nezvládol len v roku 2005, keď AC Miláno stratilo v pamätnom súboji v Istanbule s Liverpoolom trojgólový náskok. Štvrtým triumfom sa rodák z Reggiola osamostatnil pred Zinedinom Zidanom, ktorý v milionárskej súťaži kraľoval s Realom medzi rokmi 2016 až 2018.

 

„Čo k tomu povedať? Mal som to šťastie, že som sa minulý rok mohol vrátiť do Realu. Je to fantastický klub a skvelý tím so silným charakterom,“ dodal kormidelník, ktorý v Lige majstrov triumfoval dvakrát už ako hráč v drese AC Miláno.

 

img

 

Real uspel aj v ôsmom finále novodobej histórie súťaže. Hneď niekoľko hráčov kráľovského klubu tak vyrovnalo rekord Cristiana Ronalda, ktorý bol až do včerajšieho dňa jediným päťnásobným víťazom. Päť triumfov majú na konte aj Luka Modrič, Gareth Bale, Dani Carvajal, Marcelo, Isco, Casemiro, Toni Kroos a kapitán Karim Benzema.

 

img

 

„Real Madrid je najlepší tím na svete a ja som s ním vyhral Ligu majstrov doma vo Francúzsku, to pre mňa veľa znamená. Som na všetkých hrdý, teraz si to poriadne užijeme,“ prezradil Benzema, s pätnástimi gólmi najlepší strelec súťaže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies