Slovákov opäť potrápi saharský prach. Koncom týždňa ho bude vo vzduchu najviac

NETKY.SK • 28 Február 2024, 15:35 • 2 min
Slovákov opäť potrápi saharský prach. Koncom týždňa ho bude vo vzduchu najviac

BRATISLAVA - V atmosfére nad naším územím sa opäť nachádza veľké množstvo prachu zo Sahary. Jeho koncentrácie majú ostať v atmosfére celý tento týždeň a potrápi obyvateľov na celom území Slovenska. Informoval o tom v stredu (28. 2.) portál iMeteo.sk.

slovakia

left justify in out

Ako ukazuje animácia modelu SKIRON, najväčšia koncentrácia saharského prachu bude vo vzduchu na Slovensku v piatok (1. 3.). Podľa portálu vtedy môže dochádzať aj k tzv. suchému usadzovaniu.

V spojení s prehánkami, ktorých má byť v piatok viac, môže prach na oknách a karosériách áut zanechávať výraznejšie usadeniny. Známy žltý prášok zašpiní autá, okná a balkóny na celom území Slovenska.

Už v sobotu (2. 3.) začne oblačnosť s koncentráciou saharského prachu ustupovať. V nedeľu (3. 3.) sa bude výraznejšie presúvať viac na východ.

Animáciu postupu oblačnosti s koncentráciou saharského prachu si môžete pozrieť TU.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / iMeteo.sk, Foto: Archív TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies