Slovenských reprezentantov vo futbale do 21 rokov čaká zápas s Dánskom, Auxt: "Chceme byť aktívni"

NETKY.SK • 10 September 2023, 16:30 • 2 min
Slovenských reprezentantov vo futbale do 21 rokov čaká zápas s Dánskom, Auxt: "Chceme byť aktívni"

BRATISLAVA - Slovenskú futbalovú reprezentáciu do 21 rokov čaká v pondelok o 18.00 h vo Velje druhý prípravný zápas septembrového asociačného termínu. Proti rovesníkom z Dánska chcú byť Slováci aktívni v hre s loptou a vytvárať si gólové šance. V prvom septembrovom súboji prehrali na pôde Česka 0:2.

slovakia

left justify in out

"Naštudovali sme si Dánov a ich štýl hry je veľmi futbalový. Hrajú veľmi kompaktne a sú veľmi nebezpeční smerom dopredu. Ak sa im v tomto vyrovnáme, môžeme ich prekvapiť. Vieme, že nás čaká ťažký super, no my sa pozeráme na seba. Chceme dobre pracovať v defenzíve a eliminovať kvalitu Dánov, aby sa nedostávali do gólových príležitostí," uviedol pre futbalsfz.sk asistent trénera Mário Auxt.

 

V tíme Dánska sú viacerí hráči, ktorí už majú skúsenosti s najlepšími európskymi súťažami. Naposledy podľahli v ich úvodnom zápase septembrového zrazu Francúzsku 1:4. V kvalifikácii ME 2025 už stihli odohrať dve stretnutia. V júni zdolali Litvu 2:1 a s Walesom remizovali 2:2. "Pozreli sme si aj zápas s Francúzskom, ale viac sme čerpali z duelu s Walesom. Ten nám ukázal, čím by sme mohli Dánov prekvapiť," konštatoval Auxt. Reprezentácia do 21 rokov pricestovala do Dánska v sobotu poobede a po prílete stihli "sokolíci" ešte tréning.

 

 

Obranca Samuel Bagín si pripísal proti Česku prvý štart za dvadsaťjednotku, nastúpil v stopérskej dvojici s Adamom Obertom. "Úprimne, nečakal som, že dostanem hneď šancu a hneď v základe. Pocity boli dobré a boli by ešte lepšie, keby sme uspeli. Musíme naďalej trénovať a víťazstvo určite príde, možno už proti Dánsku," povedal.


Devätnásťročný hráč AS Trenčín očakáva ťažký zápas: "Kvalita Dánov bude vysoká. Na medzinárodnej úrovni už sa nenájde slabý súper. Budeme sa sústrediť na seba, aby sme podali, čo najlepší výkon a vyhrali."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: TASR / Erika Ďurčová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies