AKTUALIZÁCIA: Mám dôkazy, že Sulík je zákerný zradca, hovorí Igor Matovič. Sulík na to reaguje a servítku si pred ústa nekládol

NETKY.SK • 5 August 2022, 12:37 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Mám dôkazy, že Sulík je zákerný zradca, hovorí Igor Matovič. Sulík na to reaguje a servítku si pred ústa nekládol

BRATISLAVA - Zdá sa, že medzi koaličnými partnermi skončilo „obdobie ticha“, ktoré trvalo niekoľko dní, počas ktorých nepadali žiadne zásadné stanoviská k aktuálnej koaličnej kríze.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 15:30

 

Richard Sulík zdieľa na svojej sociálnej sieti verejný odkaz: „Na silácke reči sme boli Matovičovi dobrí. Igor Matovič opäť potvrdil, že mu nikdy nešlo o zmier, pretože tento človek nedokáže žiť bez nepriateľa a neustáleho konfliktu. Moja správa adresovaná Igorovi Matovičovi reflektovala snahy Borisa Kollára zastaviť boj proti mafii. V tom čase, po paragrafe 363 pre Vladimíra Pčoliného a chaose v bezpečnostných zložkách, sa Boris Kollár verejne vyjadroval pre odchod Sme rodina z koalície a predčasné voľby.

 

Bolo mi ľúto, keď som videl ako Boris Kollár s Igorom Matovičom zametá. Navrhol som preto Igorovi Matovičovi ústretový krok – zakopať vojnovú sekeru – a tiež som ho uistil o podpore 20 poslancov SaS v prípade, že by sa rozhodol vyprevadiť Borisa Kollára z koalície. Igor Matovič deň po mojej sms vyhlásil, že si musíme položiť otázku, či dokáže koalícia fungovať aj bez Sme rodina. Moju ponuku teda odignoroval a zároveň naše uistenie o podpore využil na silácke reči voči Sme rodina, ktorej dokázal veľkoryso prehliadnuť všeličo, najnovšie aj to, že nehlasovali ani len za vydanie Roberta Fica do rúk spravodlivosti. O svojej správe Igorovi Matovičovi som bezprostredne informoval aj premiéra Eduarda Hegera. Ten mi poďakoval a napísal, že si váži, čo som napísal Igorovi Matovičovi. Napísal: Klobúk dole."

 

 

 

img

 

Minister financií a predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič zverejnil na sociálnej sieti status, v ktorom obviňuje šéfa liberálov Richarda Sulíka. Podľa ministra financií Igora Matoviča chcel líder SaS Sulík urovnať spory v koalícii, a to tak, že Matovičovi mal navrhnúť, aby v koalícii pokračovali bez Borisa Kollára a jeho hnutia Sme rodina.

 

 

Aktuálne: Strana Richarda Sulíka so zásadným stanoviskom. Výzva pre stranu Veroniky Remišovej!

 

img

 

Predseda strany Sloboda a Solidarita Sulík pred niekoľkými dňami poskytol rozhovor pre Denník N. Na otázku či sa nesnažil urovnať spory a nechce "odísť predčasne" odpovedal:

 

 „Mal som snahu vzťahy v koalícii urovnať, ale keď raz nie je vôľa, tak to nebudem robiť donekonečna. Minulý rok na jeseň som písal Igorovi Matovičovi správu v znení: Igor, čo keby sme zakopali vojnovú sekeru? Prišla mi odpoveď: „Hm“. Prehliadol som množstvo útokov, ale už stačilo.“

 

Zo sveta: Volodymyr Zelenskyj: Amnesty International svojimi klamstvami podporuje terorizmus

 

img

 

Reakcia Matoviča

 

„Áno, krátka správa, ktorú mi napísal Richard Sulík 18. 9. 2021 začínala vetou: Ahoj, možno nastal čas zakopať vojnovú sekeru, končila ale omnoho podstatnejším návrhom. Citujem: Ak sa rozhodneš vyprevadiť Borisa z koalície, môžeš rátať s 20 hlasmi klubu SaS (predbežne aj Miro Kollár). Ty máš 52, Veronika 4, to je 76," napísal minister financií a dodal: „Na túto správu s dvoma úplne rozdielnymi návrhmi som mu odpísal: "Hmm."

 

Predseda hnutia OĽaNO tiež na sociálnej sieti uviedol, že  Sulík ho mal za dva roky koalície približne 10 ráz osloviť s tým, aby vyhodili z koalície Borisa Kollára a písať mu mal tiež: „Na čo nám je v koalícii Remišová?"

 

Na záver statusu napísal ďalšie vážne obvinenie.

 

„V skutočnosti od samého počiatku našej koalície neustále robil systematické a zákerné kroky na jej rozbitie. Mňa nahováral na vyhodenie Borisa a Veroniky," ukončil svoje vyhlásenie Igor Matovič. 

 

Prečítajte si aj: Ministerka Kolíkova v netradičnej úlohe modelky. Koho týmto krokom podporila?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies