ZOH: Sumár z pondelka 7. februára

NETKY.SK • 7 Február 2022, 17:53 • 2 min
ZOH: Sumár z pondelka 7. februára

PEKING – Vlhová prvú šancu na medailu nevyužila! Slovenské biatlonistky majú za sebou individuálne preteky, no ich výkony ostali hlboko za očakávaniami.

slovakia

left justify in out

Petra dala do toho všetko, no obrovský slalom jej nevyšiel

 

Naše najhorúcejšie želiezko v ohni Petra Vlhová nezvládla preteky v obrovskom slalome a nakoniec obsadila iba 14. priečku. Na víťazku slalomu Švédku Sarah Hectorovú stratila 2,46 sekundy. Striebornú medailu získala Talianka Brignoneová a bronz si vyjazdila Švajčiarka Gutová-Behramiová. Druhá slovenská nádej Rebeka Jančová nedokončila 1. kolo.

 

 

Slovenská olympionička v pondelok na svahu v Národnom čínskom centre alpského lyžovania nemala svoj deň, myslí už na ďalšie preteky: Prvé ani druhé kolo mi nevyšlo, necítila som sa úplne najlepšie. Trochu som sa trápila s tým snehom, takto to je. Sneh sa mení každým dňom, je agresívnejší a ľadovejší. Ale zostávame koncentrovaní a silní, neopúšťame sa."

 

Nebola však zvyknutá, rovnako ako ostatné pretekárky, na dlhú pauzu medzi prvým a druhým kolom. „Nie sme zvyknuté, že máme tak veľa času. Toto bolo päť a pol hodiny. Bolo to ťažšie, ale s tým sa musíme vyrovnať každá jedna. Ja som išla medzi kolami na izbu a najesť sa."

Zatiaľ čo Američanka Shiffrinová si išla vyskúšať slalomovú trať ihneď po vypadnutí, slovenská lyžiarka na ňu pôjde v utorok. „Teraz si musím trochu oddýchnuť a zajtra ideme na slalom."

 

 

Slovenským biatlonistkám sa zatiaľ vôbec nedarí

 

Sestry Fialkové chcú čo najrýchlejšie hodiť za hlavu nevydarený úvod Zimných olympijských hier v Pekingu a sústrediť sa na druhú časť biatlonového programu, v ktorom chcú podať lepšie výkony a zabojovať o lepšie výsledky.

Po nevydarenom mixe sa slovenským biatlonistkám nedarilo podľa predstáv ani v pondelkových vytrvalostných pretekoch. Lepšie skončila Paulína Fialková, ktorá mala streleckú bilanciu 0-2-1-1 a s mankom necelých päť minút na víťazku Denise Herrmannovú z Nemecka obsadila 42. miesto. „Určite s tým nie som spokojná. Nepodala som svoj dobrý výkon. Mrzí ma hlavne tá druhá položka, pretože sa mi veľmi klepali nohy a nedokázala som ju ustáť. Je to vec, s ktorou dlhodobo bojujem a neviem s ňou nič spraviť a dnes to prišlo práve na tej prvej stojke," povedala pre TASR.

 

Poradie slovenských biatlonistiek:

P. Fialková 42. miesto

I. Fialková 46. miesto

H. Horváthová 68. miesto

V. Machyniaková 83. miesto

 

 

Šimoňáková zatiaľ na 25. priečke, líderkou je Geisenbergerová

 

Nemecká sánkarka Natalie Geisenbergerová sa usadila na čele po úvodných dvoch jazdách súťaže jednotlivkýň. Štvornásobná olympijská víťazka si v ľadovom tobogane strediska Jen-čching utvorila náskok 208 tisícin sekundy pred krajankou Annou Berreiterovou. Na priebežnej tretej pozícii bola Taťjana Ivanovová vo farbách Ruského olympijského výboru (ROC) so stratou 0,591 sekundy. Slovenská reprezentantka Katarína Šimoňáková figurovala na 25. priečke (+3,150).

 

Dvadsaťštyriročná Šimoňáková, ktorá po premiére na ZOH 2018 v Pjongčangu štartuje na svojej druhej olympiáde, v prvej jazde zaváhala v nájazde do predposlednej zákruty a zaradila sa na 27. miesto s odstupom 1,779 sekundy. V druhej jazde sa vyhla väčším problémom, zašla o 273 tisícin lepší čas a polepšila si v priebežnom poradí o dve priečky. Súťaž žien vyvrcholí tretími a štvrtými jazdami v utorok 8. februára (12:50/14:35 SEČ).

 

V prípravnom zápase sme podľahli Nemcom 3:5

 

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v pondelkovom prípravnom stretnutí v Pekingu s Nemeckom 3:5. Góly SR strelili Michal Čajkovský, Peter Zuzin a Marko Daňo.

Išlo o neoficiálny duel, modelovaný zápas na tréningovej ploche Národného štadióna sa hral na 2x20 minút, plus ďalších päť minút vo formáte 3 na 3. V pozícii rozhodcov boli asistenti hlavných trénerov, zo slovenskej strany súboj viedol Ján Lašák. Oba tímy sa dohodli na spojení svojich tréningov, aby si pred začiatkom olympijského turnaja vyskúšali aj priamo v ostrejšom tempe niektoré herné situácie. Slováci vyhrávali v prvom polčase 2:1 i 3:2, Nemci však dokázali skóre otočiť.

 

 

V najrýchlejšej lyžiarskej disciplíne triumfoval Švajčiar Feuz

 

Švajčiarsky lyžiar Beat Feuz získal zlatú medailu v pondelňajšom zjazde na ZOH v Pekingu. O 10 stotín sekundy zdolal Francúza Johana Clareyho, bronz si vybojoval Rakúšan Matthias Mayer s odstupom 0,16 sekundy. Slovensko nemalo v 42-člennom štartovom poli zastúpenie.

 

Feuz sa vo veku 34 rokov dočkal titulu olympijského šampióna a skompletizoval medailovú zbierku po tom, ako pred štyrmi rokmi získal striebro v superobrovskom slalome a bronz v zjazde. V ňom skončil za nórskym duom Aksel Lund Svindal a Kjetil Jansrud. Prvý menovaný už ukončil profesionálnu kariéru, Jansrud sa stihol zotaviť do Pekingu po vážnom zranení kolena, ktoré utrpel po páde začiatkom decembra, no v štartovej listine napokon absentoval. Ďalší veterán Clarey si ako 41-ročný vyjazdil premiérovú olympijskú medailu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beat Feuz (@feuz87)

 

Súťaž zmiešaných tímov ovládli Slovinci

 

Reprezentanti Slovinska vybojovali zlaté medaily v skokoch na lyžiach v súťaži miešaných tímov. Strieborné medaily si odniesli reprezentanti Ruského olympijského výboru (ROC), bronz získali Kanaďania.

Išlo o prvú tímovú súťaž skokanov v Pekingu a zároveň o olympijskú premiéru zápolenia miešaných tímov. Poznačilo ju veľa diskvalifikácií, na ktoré doplatili viaceré favorizované družstvá. Z toho vyťažili Rusi a Kanaďania, ktorí doplnili Slovincov na stupni víťazov.

Slovinci v zložení Nika Križnarová, Timi Zajc, Urša Bogatajová a Peter Prevc potvrdili pozíciu najväčších favoritov. Za prvenstvom vykročili už po 1. kole. V ňom získali 506,4 bodov, čo bolo o 22 viac než priebežne druhí Japonci. Do druhého kola sa neprebojovali reprezentanti Nemecka a Číny. Slovinci sa vyhli diskvalifikáciám aj v druhom kole, svoj náskok postupne zvyšovali a Peter Prevc záverečným skokom potvrdil slovinské zlato a zároveň dostal svoj tím cez hranicu 1 000 bodov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies