Slováci vyzbierali obyvateľom vybuchnutej bytovky viac ako milión eur

NETKY.SK • 9 December 2019, 12:52 • 2 min
Slováci vyzbierali obyvateľom vybuchnutej bytovky viac ako milión eur

PREŠOV - Hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek informoval, že na účet, ktorý zriadilo mesto na pomoc obyvateľom piatkovej tragédie, vyzbierali ľudia vyše 1,4 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Vladimír Tomek dodáva, že pracovníci mesta intenzívne pracujú na tom, aby bol účet stransparetnený. Mesto Prešov na sociálnej sieti informuje, že momentálne majú kompletne plné stavy a nateraz nie je potrebné nosiť ďalšiu materiálnu pomoc. 

 

 

Tragédia si vyžiadala 7 obetí

Požiar, ktorý vznikol v piatok 6. decembra po výbuchu plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove, má zatiaľ sedem potvrdených obetí. Jedna osoba je stále nezvestná. Požiar sa podarilo úplne uhasiť v sobotu 7. decembra o siedmej hodine ráno. Na mieste zasahovalo takmer 90 profesionálnych a 29 dobrovoľných hasičov s použitím 40 kusov hasičskej techniky. V Prešove je vyhlásená mimoriadna situácia. Viac o tragédii sa dozviete v článku "VIDEO Záchranári pokračovali v hľadaní osôb v ruinách prešovského bytového domu."

 

img

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies