Benes pokrstil knihu o svojom putovaní v ľadovom chráme na Hrebienku

NETKY.SK • 8 Apríl 2022, 09:11 • 2 min
Benes pokrstil knihu o svojom putovaní v ľadovom chráme na Hrebienku

VYSOKÉ TATRY – Symbolicky, v Tatranskom ľadovom dóme na Hrebienku vo Vysokých Tatrách, vo štvrtok (7. 4.) pútnik Artúr Benes pokrstil svoju novú knihu. Nesie názov Moja cesta a je o jeho 921 kilometrov dlhej púti do Santiaga de Compostela.

slovakia

left justify in out

Ľadový chrám je počas tejto sezóny venovaný putovaniu a jeho podoba je inšpirovaná práve Katedrálou sv. Jakuba. Chrám v Santiago de Compostela je cieľom pútnikov na Svätojakubskej púti. Prešovčan putoval osamote dohromady 45 dní.

 

„Vždy bolo mojím snom túto cestu absolvovať, veľa som o nej čítal, že je očistná, že si na nej človek vie poukladať svoje myšlienky v hlave tak, aby mohol ďalej fungovať. Z mesta Irun do Santiago de Compostela to bolo 860 kilometrov,  potom som sa ešte vydal na pomyselný koniec sveta,“ priblížil Benes, ktorý si ľadový chrám v Tatrách na krst knihy nevybral náhodou a rozhodol sa pre tento výber pomerne rýchlo.

 

img

 

„Toto ľadové dielo je naozaj veľmi podobné samotnej katedrále,“ dodal. Krstným otcom knihy sa stal primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš, podľa ktorého možno nájsť istú paralelu medzi cestami pútnikov a návštevníkov Vysokých Tatier.

 

„Aj oni počas vysokohorskej túry často prekonávajú samých seba a hľadajú odpovede na svoje otázky.  Po návrate si odnášajú množstvo zážitkov a neopísateľných pocitov,“ skonštatoval primátor.

 

img

 

Verí, že kniha Moja cesta sa stane inšpiráciou pre všetkých, ktorí sa chcú na túto púť vydať a spomienkou pre tých, ktorí ju absolvovali. Publikácia je podľa autora rozdelená na cestopisnú časť a všeobecné myšlienky.

 

„Je tam trochu filozofie z pohľadu pútnika, je tam trochu z histórie, ako vznikla cesta, niečo z gastronómie, či o Atlantickom oceáne,“ objasnil Benes, ktorý cestu absolvoval počas minuloročnej jesene.

 

Možno vás zaujme: Prezidentka odobrila novelu, ktorá má motivovať odborníkov zo športu vyučovať



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies