VIDEO: Známa firma vstúpi na trh s elektrickými autami

NETKY.SK • 5 Január 2022, 09:50 • 2 min
VIDEO: Známa firma vstúpi na trh s elektrickými autami

TOKIO - Trh s elektromobilmi patrí v ostatných rokoch medzi najatraktívnejšie oblasti. Spôsobila to postupne sa meniaca klíma, ktorá vyvoláva obavy po celom svete a s tým aj tlak na ekologickejšie vozidlá.

slovakia

left justify in out

Japonská spoločnosť Sony plánuje v jarných mesiacoch založiť firmu Sony Mobility, prostredníctvom ktorej by vstúpila na trh s elektrickými autami. Uviedol to krátko pred otvorením veľtrhu spotrebnej elektroniky CES v USA prezident spoločnosti Keničiró Jošida. Ako dodal, auto od Sony by sa mohlo dostať na trh v nie príliš vzdialenej budúcnosti.

 

 

Automobilky v ostatnom období výrazne zvyšujú investície do tejto oblasti, napríklad japonská Toyota v decembri oznámila, že do elektrifikácie svojich vozidiel investuje do roku 2030 zhruba 70 miliárd dolárov (62,06 miliardy eur).

 

Prečítajte si tiež: Cestovanie v budúcnosti. Vznášadlá i lietajúce autá sa stávajú skutočnosťou

 

O elektromobily rastie záujem aj zo strany firiem mimo automobilového sektora. Podľa viacerých investorov by napríklad spoločnosť Apple mohla v najbližších rokoch prísť s vlastným elektrickým autom.

 

Nový Mercedes

 

Novinku predstavil tento týždeň aj Mercedes-Benz. Koncept Vision EQXX sľubuje elektromobil, ktorý ponúkne úsporu energie a zároveň bezprecedentný dojazd 1 000 kilometrov na jedno nabitie batérie. Tá je v porovnaní s inými podobnými batériami o 50 percent menšia a o 30 percet ľahšia. 

 

 

Firma razila úplne nový postup, ktorý sa výrazne dotkol aj interiéru. Pri jeho tvorbe využili napríklad huby, bambus či kaktus, vďaka čomu dosiahli luxus bez použitia živočíšnych materiálov a znížili uhlíkovú stopu. 

 

K téme: Najlacnejšie a najdrahšie elektromobily na Slovensku! Dostanete na ne dotácie? Ako je to vo svete?

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies